Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

TAJ EN GOUDEN TEMPEL

Price
Price
October 1, 2023

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2516

09 Dagen / 08 Nachten

Delhi  Amritsar – Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra  Delhi

Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

 

Itinerary

Dag 01Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02Delhi

Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustushelden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De Koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in het hotel.

Dag 03 Delhi – Amritsar (TREIN)

Na het ontbijt transfer naar het station en per Shatabdi express trein naar Amritsar. Aankomst kort na de middag. Onthaal en transfer naar hotel.
In de namiddag vertrek naar Wagah, de grenspost tussen India en Pakistan voor het bijwonen van de avondceremonie: de wisseling van de wacht. Overnachting in het hotel.

Dag 04 Amritsar

Na het ontbijt bezoek aan de stad gesticht in 1579 en betekent letterlijk ”Vijver van Nectar”. Het is de heiligste stad voor de Sikhs. Bezoek aan de prachtige Gouden Tempel gebouwd in het midden van een vijver. Het is tevens de bewaarplaats van het heilige boek van de Sikhs, de Granth Sahib. De muren van de tempel zijn rijkelijk versierd met half -edelstenen, fresco”s en glaswerk. Een bezoek aan deze tempel is de vurige wens van elke Sikh en men ziet er dan ook de hele dag bezoekers in stille aanbidding zitten. Naast de tempel staat de Akal Takht of de Onsterfelijke Troon. Het is de hoogste zetel bij de Sikh Autoriteiten en tevens een wapenopslagplaats. Bezoek aan de tuin van Jallianwala Bagh. Deze plaats bekend om zijn meest beruchte bloedbad onder Britse regel. Het is 400 meter ten noorden van de Gouden Tempel. De Britse generaal Dyer werd de luitenantgouverneur van de provincie in 13 april 1919. Hij verboden alle vergaderingen en demonstraties onder leiding van de indianen tegen de economische tegenslag door de Tweede Wereldoorlog. Op 13 april 1919, pelgrims gegoten in Amritsar te vieren Baisakhi het festival, een vakantie in de Sikh-kalender.
De rest van de dag vrij voor eigen activiteiten. Overnachting in het hotel

Dag 05 Amritsar – Delhi (Trein) – Jaipur

‘s Morgens vroeg, transfer naar het station voor de treinrit terug naar Delhi.

Aankomst kort na de middag en vertrekt u naar Jaipur “The Pink City” (Roze Stad) De schilderachtige en oude hoofdstad van Rajasthan gebouwd door Raja Sawai Jai Singh in 1727, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum. Namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 06 Jaipur

Na het Ontbijt in het hotel bezoekt u eerst de het bekende Paleis der Winden (Hawa Mahal) en rijdt u naar Amber Fort. Geniet van het fort beklimming van de olifant weer op een Koninklijke wijze. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

‘s Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleis bezoekt u het stadspaleis van de Maharadja’s met zijn talloze kunstvoorwerpen, en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium. Overnachting in het hotel.

Dag 07 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Agra. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water.
Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Agra – een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land.

Dag 08 Agra – Delhi

‘s Ochtends bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Taj Mahal Gebouwd door Shah Jahan, de Taj is een wit marmeren gedenksteen met zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal. Dit monument heeft 22 jaar in te vullen en werd ontworpen en gepland door de Perzische architect Ustad Isa. Afgezien van het prachtige design perfecte symmetrie en evenwicht, de Taj is ook opgemerkt met name voor zijn elegante koepels, intricately gesneden schermen en enkele van de beste inlegwerk ooit gezien, daarna AGRA FORT – gebouwd door de beroemde Mughal keizer Akbar in 1565 AD, het fort is voornamelijk van rode zandsteen..

‘s Middags, vertrek van Agra naar Delhi. Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 09 Delhi – Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam

Map
Photos