Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

TIJGER FOTOGRAFISHE SAFARI IN INDIA

Price
Price
December 10, 2023

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2429

15 Dagen / 14 Nachten

Delhi –  Jaipur – Ranthambore – Bharatpur – Fatehpur Sikri – Agra – Bandhavgarh – Kanha – Jabalpur – Delhi

Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

 

Itinerary

Dag 01 Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02 Delhi

Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustushelden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De Koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in het hotel.

Dag 03 Delhi – Jaipur

Ontbijt in het hotel en vertrekt u naar Jaipur “The Pink City” (Roze Stad) De schilderachtige en oude hoofdstad van Rajasthan gebouwd door Raja Sawai Jai Singh in 1727, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum. Namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 04 Jaipur

Na het Ontbijt in het hotel bezoekt u eerst de het bekende Paleis der Winden (Hawa Mahal) en rijdt u naar Amber Fort. Geniet van het fort beklimming van de olifant weer op een Koninklijke wijze. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

‘s Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleis bezoekt u het stadspaleis van de Maharadja’s met zijn talloze kunstvoorwerpen, en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium. Overnachting in het hotel.

Dag 05 Jaipur – Ranthambore National Park

Ontbijt in het hotel en vertrekt u naar Ranthambore. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Dit Nationale Park heeft dichte jungle, afgewisseld met open grasland, steile rotspartijen met daarop een fort uit de tiende eeuw, beken en meren, en hier en daar een romantische ruïne. Dankzij Project Tijger maakt u kans een tijger te zien, maar de antilopen, nilgai, sambar, gazellen, krokodillen, wilde zwijnen en een zeer rijke vogelwereld zijn al zeer de moeite waard. In de middag eerst safari in Ranthambore National park. Overnachting in het hotel.

Dag 06 Ranthambore National Park

‘s Ochtends bij zonsopgang volgt de eerste safari op de dag. Je stapt in een jeep of canter (grote jeep). Rond dit uur spoken er vaak enkele tijgers rond de meren en kan het meteen raak zijn. Zelfs zonder tijgers is de safari over de zandwegen van Ranthambore een betoverende ervaring. Er zijn prachtige sfeeruitzichten van meren met olifantengras met veel dieren. Hier en daar staan de nostalgische optrekjes van de Maharadja. Later na ontbijt gaan voor vogel kijken buiten het park, Op zoek naar Indisch Zandhoen, Roodbuikzandhoen, Leeuweriken, Piepers en Pareldwergfazant. Aan het eind van de ochtend kom je terug voor de lunch. Na even relaxen volgt nog een safari in de middag. Andere dieren die u kunt zien zijn luipaarden, gestreepte hyena’s, jakhalzen, lippenberen, moeraskrokodillen, wilde zwijnen, diverse herten soorten en jungle katten. Ook heeft Ranthambore een rijk vogelleven met maar liefst 272 soorten. Overnachting in het hotel Overnachting in hotel.

Dag 07Ranthambore National Park

‘S Ochtends genieten van een spannende jungle safari in het wildreservaat en plezier hebben spotten wilde dieren en exotische vogels. Middag volgt Safari in het park. Het 410 sq. km grote Ranthambore Tijger Reserve, ooit het privé jacht domein van de Maharadja’s van Jaipur, ligt in de laag vlaktes van centraal India. Het is een schitterend park met rollende heuvels begroeid met droge gemengde loofbossen, open boslanden, rotspartijen en een aantal meren. Overnachting in hotel.

Dag 08 Ranthambore National Park / Bharatpur

In de ochtend wordt u naar het station van Sawai Madhopur gebracht voor de airconditioned trein om 09.35 uur naar Bharatpur. Op het perron van Bharatpur wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. In de middag gaat u met gids op zoek naar Hindoe-nachtzwaluw, Roerdomp, Woudaapje, Chinees Woudaapje, Coromandeloehoe, Aziatische Valkuil, Roodkeelnachtegaal, Saruskraanvogel, en anderen in Keoladeo National park Bharatpur. Overnachting in het hotel.

Dag 09 Bharatpur

Hele dag voor vogelen kijken in het park (wandelen, riksja, Boot) Na een vroeg ontbijt vertrekken naar het park voor de vogel. Bijna 400 soorten zijn te vinden in het park waaronder migranten lokale migranten en lokale bewoner. Soorten die normaal gezien ook Ooievaars, Uil, Veldrietzanger, Tjiftjaf, Blauwe Kiekendief, Bruine Kiekendief en Kinabalu-slangearend, Slangenarend. lunchpakket zou worden verstrekt in het park. Over nacht in het hotel.

Dag 10 Bharatpur – Fatehpur Sikri – Chambal

Ontbijt in het hotel en vertrekt u naar de Chambal Safari Lodge waar u vannacht verblijft. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water. Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Chambal. Na de lunch verkent u te voet de indrukwekkende ravijnen langs de rivier. Daarna maakt u per boot een 3 uur tocht over de rivier op zoek naar vogels, dolfijnen en gavialen.

Dag 11 Chambal – Agra

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Agra. – een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land. In de Middag bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Taj Mahal Gebouwd door Shah Jahan, de Taj is een wit marmeren gedenksteen met zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal. Dit monument heeft 22 jaar in te vullen en werd ontworpen en gepland door de Perzische architect Ustad Isa. Afgezien van het prachtige design perfecte symmetrie en evenwicht, de Taj is ook opgemerkt met name voor zijn elegante koepels, intricately gesneden schermen en enkele van de beste inlegwerk ooit gezien, daarna AGRA FORT – gebouwd door de beroemde Mughal keizer Akbar in 1565 AD, het fort is voornamelijk van rode zandsteen. Overnachting in het hotel.

Dag 12Agra – Umaria – Bandhavgarh

Ontbijt in het hotel. Ochtend ter vrije besteding of optionele bezoek naar Taj Mahal (tegen extra betaling voor entry geld). In de middag transfer naar Agra trien station voor trein naar Umaria dichtstbijzijnde treinstation naar Bandhavgarh met diner pakket. Overnachting in het trein.

Dag 13Bandhavgarh

Vroeg in de ochtend Om 05.00 uur wordt u op het station van Umaria verwelkomd en in ca 30 minuten naar uw hotel gebracht waar u drie nachten verblijft.
Bandhavgarh, in 1968 uitgeroepen tot nationaal park en sinds 1994 onderdeel van Project Tijger, wordt algemeen beschouwd als het beste park om tijgers te zien. Het landschappelijk fraaie park ligt om een 300 meter hoog rotsplateau heen waarop een imposant 2000 jaar oud fort staat. Van dit fort wordt al melding gemaakt in de Mahabharata (een zeer oud Sanskriet gedicht). De tempels, sculpturen en paviljoenen zijn stille getuigen van deze voorbije periode.
Na het thee/koffie eerste safari in Bandhavgarh National Park is één van de mooiste natuurparken van India. Het landschap is erg divers. Het is een mix van tropische jungle, dreigende rotsformaties en uitgestrekte graslanden. In dit park is de kans op het zien van tijgers het grootst. Wij maken twee jeepsafari’s per dag, namelijk in de vroege morgen en in de late middag. Overnachting in het hotel.

Dag 14 Bandhavgarh

vroege morgen en in de late middag maakt Safari in de park. Naast de tijgers zijn er ook andere dieren te zien zoals herten, wilde beren, langoer apen en meer dan 150 vogelsoorten. Ook is het mogelijk om een wandeling te maken in de bufferzone van het park. Tijdens de wandeling kun je kennis maken met de lokale flora. Dit kan ter plaatste geregeld worden. Overnachting in het hotel.

Dag 15Bandhavgarh

maakt u in de ochtend en middag Tijger safari met jeeps en op de rug van een olifant. De safari per olifant is afhankelijk van het zien van een tijger. Hebben de gidsen van het park ergens een tijger gezien dan rijdt u met de jeep naar de olifant toe waarop u verder de bush in gaat om dicht bij de tijger te komen. Overnachting in het hotel.

Dag 16 Bandhavgarh – Kanha

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Kanha nationaal park. Na aankomst transfer naar uw hotel. Kanha is een van de grootste nationale park van India en mooiste park van Azië. India is een van de meest succesvolle pogingen tot instandhouding van het redden van de Barasingha (Swamp Herten) werd hier gedaan. Kanha National Park heeft een oppervlakte van 1945 vierkante kilometer, waaronder een kernzone van 940 km ². De instelling van Kipling’s ‘Jungle Boek’, het is een prachtig gebied van bos en licht beboste graslanden met veel beken en rivieren. Het is de thuisbasis van een verscheidenheid aan dieren, waaronder tijger, panter, en vele soorten herten, wild zwijn, bizon, een verscheidenheid aan apen en andere dieren naast zo’n 200 soorten vogels. Het is ook deel uit van ‘Project Tijger’, een van de meest belangrijke en succesvolle behoud India’s pogingen. In de middag volg the eerst game drive in the Kanha Park Overnachting in Kanha.

Dag 17 Kanha

vroege morgen en in de late middag maakt Safari in de park. De Forest Departement heeft bedacht een ingenieuze systeem van het bijhouden van de tijger op dit park. Elke dag, vroeg in de ochtend, worden de olifanten en hun “mahouts” (stuurprogramma’s) uitgezonden in de jungle, op zoek naar de Tijger. Als het eenmaal is waargenomen, is een radiobericht flitste naar de boswachter, die op zijn beurt de bezoekers informeert in hun jeeps, die dan worden genomen over het olifantrug, in de bush, om de exclusieve Tijger te zien. Overnachting in het Resort.

Dag 18 Kanha

vroege morgen en in de late middag maakt Safari in de park. Het park biedt zeer goede kansen om tijgers en andere wilde dieren te zien. De open graslanden en gemengde loofbossen zijn een perfecte leefomgeving voor o.a. moerasherten, apen, sambars, luipaarden, Aziatische bizons, lippenberen, wolven, wilde honden en natuurlijk tijgers. Het vogeleven is met ruim 300 soorten zeer rijk te noemen.

Dag 19 Kanha – Jabalpur

vroege morgen maakt laatste Safari in de park to zie de tijger, Panther en vele soorten herten, wilde zwijnen, bizons, wilde honden, een verscheidenheid aan apen en andere dieren naast de circa 250 vogelsoorten. In de middag transfer naar Jabalpur trien station voor trein naar Delhi met diner pakket. Overnachting in het trein.

Dag 20 Delhi

In de ochtend Om 10.00 uur wordt u op het station van Delhi verwelkomd en in ca 30 minuten naar uw hotel gebracht. Rest van de dag rust in de hotel. Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Delhi/ Amsterdam Delhi/ Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam

Map
Photos