Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

CENTRAAL INDIA WERELDERFGOEDSITES

Price
Price
May 28, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3238

20 Dagen / 19 Nachten
Mumbai – Aurangabad – Ellora – Ajanta – Jalgaon – Mahashwar – Omkareshwar – Mandu – Dhar – Sanchi – Bhopal – Khajuraho – Orchha – Gwalior – Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur – Delhi
Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

Itinerary

Dag 1 Amsterdam – Mumbai

Vertrek vanaf Amsterdam naar Mumbai. Na aankomst transfer naar Hotel.. Overnachting in het hotel.

Dag 2Mumbai

Na ontbijt in het hotel een excursie naar Elephanta eilanden (een UNESCO World Heritage site) per boot. Elephanta Caves – 9kms over zee. Deze 7e eeuw rock gesneden grot tempels gewijd aan Lord Shiva zijn gelegen op de top een heuvel op het eiland. Met eeuwige herinneringen van de dag De grotten zijn beroemd om hun rots gesneden sculpturen. Het eiland zelf is opgebouwd uit twee conische heuveltjes. Gesneden uit massief Basalt rock, creëren ze een vertegenwoordiging van de berg de woonplaats van Heer Shiva. Binnen in de tempel in de grotten, licht gieten in vanaf drie zijden geeft de indruk da de beelden zijn bewegen. Gigantische pijlers lijken te zijn ter ondersteuning van de grot plafond. Binnen deze majestueuze tempel bestaat een grote zaal met 9 gebeeldhouwde panelen die in Shiva verschillende houdingen. Overnachting in het hotel.

Dag 3 Mumbai – Aurangabad

Ontbijt. Ochtend ter vrije besteding of bezoek naar Gateway of India en later transfer naar de luchthaven van Bombay voor de vlucht naar Aurangabad. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. Overnachting in het hotel.

**vanaf vandaag t/m vertrek uit Bhopal op dag 11 heeft u niet alleen de beschikking over een privé-auto met chauffeur voor de genoemde transfers en excursies maar ook voor eventuele extra uitstapjes. U hoeft in de plaatsen waar u overnacht dus nooit opzoek naar een taxi.**

De grotten van Ellora en Atjanta
De komende twee dagen bezoekt u de vermaarde grottempels van Ellora en Ajanta. In Ellora bevinden zich 34 in de rotsen uitgehakte tempels van drie religies: boeddhistisch, jainistisch en brahmaans hindoeïstisch. Het vakmanschap dat hiervoor nodig was, stond op een uitzonderlijk hoog niveau. Met name de Kailash Tempel is een hoogtepunt van rotsarchitectuur. Op de tempelhof, rijzen de steile rotswand aan de ene kant en aan de andere kant de tempel hoog boven je uit. De tempel is ongeveer 50m lang, 33m breed en 30m hoog, en het is geheel met de hand uit een rots is gehouwen. De grotten van Ajanta zijn completer dan de grotten van Ellora. De grotten werden meer dan 1000 jaar vergeten tot ze in 1819 tijdens de tijgerjacht ontdekt werden door een groep Britse officieren. De 29 boeddhistische grotten bevatten niet alleen opmerkelijke sculpturen, maar ook goed bewaard gebleven wandschilderingen. De grotten van Ellora en Ajanta werden in 1983 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Dag 4 Aurangabad- Ellore–Aurangabad (reistijd + 1 uur)

Ontbijt. Op weg naar de grotten van Ellora maakt u een stop bij het fort van Daulatabad. Dit fort ligt op een heuvel en biedt spectaculaire vergezichten. Na het bezoekt aan Ellora rijdt u terug naar uw hotel in Aurangabad. Overnachting in het hotel.

Dag 5Aurangabad – Ajanta – Jalgoan (volle dag)

Ontbijt. Vertrek naar de grotten van Ajanta. Na een uitgebreid bezoek reist u door naar het industriestadje Jalgoan. Overnachting in het hotel.

Dag 6 Jalgoan – Mahashwar (+ 5 uur)

Ontbijt. Vroeg vertrek naar Mahashwar. Overnaching in hotel Het schilderachtige plaatsje Maheswar werd reeds genoemd in de Ramayana onder zijn oude naam Mahishmati en was tijdens de opkomst van het Hindoeïsme een belangrijk cultureel en politiek centrum. Vele eeuwen later was er van die faam nauwelijks nog iets over, totdat eind achttiende eeuw het stadje weer geheel opleefde tijdens de Holkar-dynastie. Uit deze tijd stammen dan ook de meeste bezienswaardigheden: het imposante Ahilya fort en prachtige tempels met overhangende balkonnetjes en fijn bewerkte doorgangen. Vanaf de vestingwallen van het fort heeft u uitzicht over de Narmadarivier, waar beneden op de ‘ghats’ dagelijks mensen komen baden en de ‘dhobi wallahs’ druk in de weer zijn met de was. Maheswar staat in heel India bekend vanwege de schitterende sari’s die er gemaakt worden. Meestal is het wel mogelijk om een kijkje te nemen bij een weverij, waar deze kleurige stoffen nog op ambachtelijke wijze worden vervaardigd.

Dag 7Maheshwar – Omkareshwar – Maheshwar (+ 3 uur)

Ontbijt. Dagexcursie naar het wonderbaarlijke plaatsje Omkareshwar. Al eeuwenlang komen hindoes van heinde en verre naar dit eiland in de rivier, waar de Kaveri en de Narmada samenstromen, om eer te betonen aan Shiva in de Shri Omkar Mandhata-tempel. De zachte steen, waaruit deze grotachtige tempel gebouwd is, maakte het mogelijk zeer gedetailleerde versieringen aan te brengen. Maar de ligging van Omkareshwar alleen al maken een bezoek meer dan de moeite waard: vanaf de oevers van de Narmada ziet het eiland er betoverend uit. U komt er via een hoge voetbrug, of met een bootje vanaf de ‘ghats’ beneden bij de rivier. De nauwe steegjes van Omkareshwar, het rituele belgerinkel, de bloemenkransen, de zoetgeurende wierookstokje in de kleurige altaartjes, de gebruikelijke ‘sadhus’ (heilige mannen), en de vele winkeltjes met pelgrim paraphernalia laten u geloven dat u in een mini-Varanasi bent aangeland.

Dag 8Maheshwar – Mandu – Dhar (4 uur)

Ontbijt. Vertrek naar Mandu. Fietstocht met gids over het plateau (of met de eigen auto). Na bezichtiging reist u door naar Dhar voor een overnachting in het hotel.

De plaats Mandu ligt hoog boven de vlakte van de Narmadarivier en herbergt wellicht de beste voorbeelden van Afghaanse architectuur in heel India. Ooit in de zesde eeuw – onder de naam ‘Mandva’ – gesticht door een Rajput-prins, verwierf Mandu pas echt aanzien toen Raja Bhoj er in de tiende eeuw een geweldig fort liet bouwen. Later werd dit veroverd door de sultans van Delhi, maar toen de Afghaanse gouverneur van Malwa zich van Delhi losmaakte in 1401, stichtte hij in zijn eigen sultanaat (1401-1531), met de plaats Dhar als centrum. Na een paar jaar echter verplaatste zijn zoon Khan Hoshang de hoofdstad naar Mandu, dat omgedoopt werd tot Shadiabad, de ‘Stad der Vreugde’. In deze periode beleefde Mandu een gouden tijdperk en werd de stad verrijkt met de belangrijkste monumenten, waaronder de triomfpoort Delhi Gate en de Jama Masjid.

Dag 9Dhar – Bhopal (reistijd ± 5 uur)

Ontbijt. Vertrek naar Bhopal, hoofdstad van de Madhya Pradesh is gebouwd op zeven heuvels en ligt prachtig aan de oevers van twee meren. De stad is oud en nieuw tegelijk. De Taj-ul-masjid in de oude stad is een van de oudste moskeeën van India. Ook bevinden zich hier de belangrijke musea en culturele centra van de deelstaat, waaronder de Bharat Bhawan, centrum van toneel en visuele kunst. Overnachting in het hotel.

Dag 10 Bhopal – Sanchi – Bhopal

Ontbijt. Bezoek Sanchi. In Sanchi bloeide de boeddhistische kunst en bereikte haar hoogste graad van perfectie. Hier bevindt zich de grote koepelvormige Stupa met naar men zegt de stoffelijke resten van Boeddha. Overnachting.

Dag 11Bhopal – Jhansi – Khajuraho

Ontbijt. ’s Ochtends heeft u een transfer naar het station van Bhopal voor de treinreis naar Jhansi (vert. 14.40 / aank. 17.48uur). Na aankomst heeft u een transfer naar het Khajuraho – bekend om haar erotische tempelcomplexen. Overnachting in het hotel.

Dag 12Khajuraho

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de tempels van Khajuraho, die vooral bekend zijn vanwege hun erotische beelden uit de Kama Sutra. De tempels zijn ca. 1000 jaar oud en ze zijn nog in een onwaarschijnlijk goede staat, al zijn het er in totaal nog slechts 22 van de oorspronkelijke 85. Overnachting in het hotel.

Dag 13Khajuraho – Orchha (reistijd ± 4 uur)

‘s Ochtends vertrek naar Orchha : een kleine plaats (slechts 9000 inwoners). In middag bezichtiging van wat eens het schitterende centrum van de Bundela koningen was. Orchha, ooit de hoofdstad van de Bundellas, nu een klein ingeslapen stadje, maar de oude grandeur van vroeger is nog af te lezen uit de goed bewaarde paleizen en fraaie tempels in Hindoe- en Moghul-stij. Het stadje staat bekend om zijn Ram Raja tempel, Chaturbhuj Tempel en Lakshmi Narayan Tempel. Overnachting in het hotel.

Dag 14 Orchha – Gwalior

‘s Ochtends vertrek naar Gwalior, thuis van de Scindia dynasty. Gwalior, de noordelijkst gelegen stad van Madhya Pradesh, wordt gedomineerd door een hooggelegen fort, een van de geduchtste ter wereld. De stad is ook bekend als centrum van Indiase klassieke muziek en Miyan Tansen, de befaamde zangermusicus en een van de ‘negen juwelen” van het hof van Akhbar, ligt hier begraven, leder jaar in de maand december wordt een herdenkingsfeest gehouden dat wordt bezocht door vooraanstaande musici uit heel India. In middag , bezichtiging van het geweldige fort met de bonte kleurenpracht en beeldhouwwerk. Overnachting in het hotel.

Dag 15Gwalior – Agra

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Agra. Na aankomst transfer naar hotel. In de middag bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Taj Mahal Gebouwd door Shah Jahan, de Taj is een wit marmeren gedenksteen met zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal. Dit monument heeft 22 jaar in te vullen en werd ontworpen en gepland door de Perzische architect Ustad Isa. Afgezien van het prachtige design perfecte symmetrie en evenwicht, de Taj is ook opgemerkt met name voor zijn elegante koepels, intricately gesneden schermen en enkele van de beste inlegwerk ooit gezien, daarna AGRA FORT – gebouwd door de beroemde Mughal keizer Akbar in 1565 AD, het fort is voornamelijk van rode zandsteen..

Dag 16Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur

Ontbijt in het hotel en vertrekt u naar Jaipur “The Pink City” (Roze Stad) De schilderachtige en oude hoofdstad van Rajasthan gebouwd door Raja Sawai Jai Singh in 1727, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water.
Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Jaipur. Namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 17Jaipur

Na het Ontbijt in het hotel bezoekt u eerst de het bekende Paleis der Winden (Hawa Mahal) en rijdt u naar Amber Fort. Geniet van het fort beklimming van de olifant weer op een Koninklijke wijze. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

‘s Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleis bezoekt u het stadspaleis van de Maharadja’s met zijn talloze kunstvoorwerpen, en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium. Overnachting in het hotel.

Dag 18 Jaipur – Delhi

Na ontbijt, vertrek van Jaipur naar Delhi. Na aankomst in Delhi transfer naar hotel. Rest van de dag Vrij bestending. Overnachting in het hotel.
Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustushelden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De Koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Dag 19Delhi

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir).
Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 20 Delhi – Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam

Map
Photos