Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

NOORD INDIA MET KATHMANDU

Price
Price
April 16, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3267

16 Dagen / 15 Nachten
Delhi – Kathmandu – Varanasi – Khajuraho – Orchha – Gwalior – Agra – Fathepur Sikri – Jaipur – Delhi
Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

Itinerary

Dag 01 Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02Delhi

Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustushelden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De Koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.
Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in het hotel.

Dag 03Delhi – Kathmandu (VLUCHT)

Na het ontbijt, transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Kathmandu. Aankomst te Kathmandu en transfer naar het Hotel. Namiddag ter vrije relaxen. Overnachting in het hotel..

Dag 04 Kathmandu

Vandaag bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de ‘Levende Godin’. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend en Patan, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel.

Dag 05 Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de stoepa Bodnath, een van de belangrijkste centra van het Tibetaanse boeddhisme. Het is de grootste stoepa in Nepal en lijkt (vanuit de lucht) op een reusachtige mandala. Vlak bij Bodnath ligt de hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmati rivier. Heilige mannen komen hier om te sterven en er vinden lijkwassingen en verbrandingen plaats. Als niet-Hindoe mag u dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heeft u een goed zicht op de rituelen die worden uitgevoerd. Verder bezoeken we Bhaktapur, een van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen.
Vervolgens rijden we door naar Dhulikhel, waar u een prachtig uitzicht heeft op het Himalaya gebergte. Overnachting in het hotel.

Dag 06 Kathmandu – Varanasi (VLUCHT)

Na ontbijt in het hotel Middag transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Varanasi – de stad van Shiva, is een heilige stad, gelegen aan de Ganges, de heilige rivier. Aankomst te Varanasi en transfer naar het Hotel. In avond vrij of relaxen in het hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 07Varanasi

s Morgens vroeg (05.30 opstaan) boottocht over de Ganges, zie de zonsopgang boven de rivier, aarti en de rituele bedrijvigheid langs de rivier, aansluitend een wandeling door het oude centrum (een wirwar van hele smalle straatjes) met o.a. de “gouden” tempel en de lijkverbranding aan de speciale ghats.
‘s Middag bezoekt u Sarnath, de bakermat van het Boeddhisme. Ooit hield Boeddha hier zijn eerste prediking. Dit belangrijke pelgrimsoord bevat prachtige 3e-eeuwse stoepa’s en kloosters. Tevens vinden we er een interessant archeologisch museum. Overnachting in het hotel.

Dag 08Varanasi – Khajuraho (VLUCHT)

Na het ontbijt vrij tijd te relaxen.

‘s Middag transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Khajuraho bekend om haar erotische tempelcomplexen. Rest van de dag vrij voor eigen activiteiten. Overnachting in het hotel.

Dag 09Khajuraho

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de tempels van Khajuraho, die vooral bekend zijn vanwege hun erotische beelden uit de Kama Sutra. De tempels werden in de periode 950 – 1050 gebouwd. Khajuraho was destijds de hoofdstad van het Chandellarijk. De oorspronkelijke 80 tempels werden door een muur omgeven. Rond de 12e eeuw verplaatste het zwaartepunt van het rijk zich naar de stad Mahoba. Uiteindelijk zou de stad verlaten en vergeten worden. De stad raakte overwoekerd. In de 19e eeuw werd Khajuraho herontdekt. Doordat de tempels eeuwenlang verborgen bleven zijn deze nooit vernietigd. Op dit moment zijn 22 tempels in een redelijke staat van de oorspronkelijke 85. s Avonds bezoeken light and sound in tempel complex. Overnachting in het hotel.

Dag 10Khajuraho – Orchha

‘s Ochtends vertrek naar Orchha : een kleine plaats (slechts 9000 inwoners). In middag bezichtiging van wat eens het schitterende centrum van de Bundela koningen was. Orchha, ooit de hoofdstad van de Bundellas, nu een klein ingeslapen stadje, maar de oude grandeur van vroeger is nog af te lezen uit de goed bewaarde paleizen en fraaie tempels in Hindoe- en Moghul-stij. Het stadje staat bekend om zijn Ram Raja tempel, Chaturbhuj Tempel en Lakshmi Narayan Tempel. Overnachting in het hotel.

Dag 11Orchha – Gwalior

‘s Ochtends vertrek naar Gwalior, thuis van de Scindia dynasty. Gwalior, de noordelijkst gelegen stad van Madhya Pradesh, wordt gedomineerd door een hooggelegen fort, een van de geduchtste ter wereld. De stad is ook bekend als centrum van Indiase klassieke muziek en Miyan Tansen, de befaamde zangermusicus en een van de ‘negen juwelen” van het hof van Akhbar, ligt hier begraven, leder jaar in de maand december wordt een herdenkingsfeest gehouden dat wordt bezocht door vooraanstaande musici uit heel India. In middag , bezichtiging van het geweldige fort met de bonte kleurenpracht en beeldhouwwerk. Overnachting in het hotel.

Dag 12Gwalior – Agra

‘s Ochtends vertrek naar Agra een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land. In middag bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Dit schitterende voorbeeld van Moghul-architectuur werd gebouwd in opdracht van Keizer Sjah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz, waarmee hij 17 jaar getrouwd was geweest en die hem 14 kinderen schonk. Toen zij in 1627 overleed was de keizer een gebroken man. Meer dan 20.000 mensen werkten van 1632 tot 1653 mee aan de bouw van dit gafmonument, dat tot op de dag van vandaag van een indrukwekkende schoonheid is. De perfecte proporties van het witmarmeren bouwwerk, uitbundig versierd met bloemmotieven van halfedelstenen inlegwerk (petra dura genoemd), temidden van de door rode zandstenen gebouwen begrensde tuin, volstrekt symmetrisch ontworpen, maken dit tot een uniek complex in onze wereld. Een ‘must’ voor iedere Indiaanreiziger. Na de Taj Mahal, bezoekt u het Agra fort, waar Shah Jahan door zijn zoon gevangen werd gehouden. Rest van de dag is vrij. Overnachting in het hotel.

Dag 13Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur

s’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Jaipur. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water.
Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Jaipur “The Pink City” (Roze Stad) De schilderachtige en oude hoofdstad van Rajasthan gebouwd door Raja Sawai Jai Singh in 1727, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum. Namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 14Jaipur

Na het Ontbijt in het hotel bezoekt u eerst de het bekende Paleis der Winden (Hawa Mahal) en rijdt u naar Amber Fort. Geniet van het fort beklimming van de olifant weer op een Koninklijke wijze. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.
‘s Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleis bezoekt u het stadspaleis van de Maharadja’s met zijn talloze kunstvoorwerpen, en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium. Overnachting in het hotel.

Dag 15Jaipur – Delhi

Na het ontbijt vrije tijden.
‘s Middags, vertrek van Jaipur naar Delhi. Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 16Delhi – Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam.

Map
Photos