Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

TRIBAL REIS VAN GUJARAT

Price
Price
May 28, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3859

18 Dagen / 17 Nachten
Mumbai – Ahmedabad– Poshina – Zainabad – Bhuj – Gondal – Uthelia – Jambhugodha – Surat
– Saputara – Mumbai
Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

Itinerary

Dag 01Amsterdam – Bombay

U vertrekt van Amsterdam naar Bombay.. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van de agent. Hij overhandigt u de vouchers en neemt de reis nog even met u door. Daarna transfer naar uw hotel. Overnachting in hotel.

Dag 02Mumbai

Na het ontbijt in hotel gehele dag stadtour van Mumbai.U bezoekt o.a. Gateway of India, Hanging Gardens, Gandhi Museum, Marine Drive, Juhu, Mahalaxmi Tempel, Dhobi Ghat (open wasserij). Middag u rijdt langs de huizen van de filmsterren. Overnachting in het hotel.

Dag 03 Mumbai – Ahmedabad

‘s Ochtends transfer naar treinstation en aansluitend vertrek naar Ahmedabad .(vertrek 06.25 uur) ook wel het “Manchester van India” genoemd, is het economische hart van de deelstaat Gujarat en gesticht in de vijftiende eeuw. Bij aankomst (13.10 uur) op het Ahmedabad station wordt u opgewacht door uw chauffeur voor transfer naar uw hotel. In de middag excursie naar Gandhi nagar (1 uur rijdt) de hoofdstad van Gujarat provincie daar bezoekt u Akshardham Tempel De tempel heeft roze stenen met prachtig houtsnijwerk. Omgeven door prachtige tuinen en geweldige fonteinen. Onlangs hebben zij bronnen van de eerste-van-zijn-soort laser-water show in de wereld, die moet te zien. Overnachting in het hotel.

Dag 04Ahmedabad

Na het ontbijt. ‘s Ochtends bezoekt u het Calico Museum of textiele. Het museum toont antieke en moderne textiel, waaronder zeldzame tapijten, wandkleden en kostuums. Ook op het display van zijn oude weefmachines. In de Middag bezoekt u de minaretten van de Rajpur Bibi en de Sidi Sayyid moskeeën, de fijn bewerkte schermen van de Sidi ‘ Sayyid moskee, de ja ma Masjid en de masjid van Ahmed Shah (moskee). Ook op het gebied van de moderne architectuur hebben hier ontwikkelingen plaatsgevonden die zeer de moeite waard zijn. Het Institutie of Management, ontworpen door Louis Kahn, kent dramatische architectonische details. De stad huisvest verder nog een belangrijk museum: het Shreyas Museum. Aan de overzijde van de rivier de Sabarmati bevindt zich Gandhi’s ashram. Overnachting in het hotel.

Dag 05 Ahmedabad – Poshina

Vroeg ontbijt. Aansluitend vertrek via Modhra en Patan naar Poshina. In Modhera bezoekt u de prachtige Zonnetempel daterend uit de 11de eeuw en in Patan kunt u een bezoek brengen aan de vermaarde Patola-weverij en kennis maken met de familie die deze kunst van de mashru weeftechniek al tientallen generaties beheerst. Een unieke belevenis voor de ware textielliefhebber, temeer omdat de familie de enige is die deze speciale manier van weven nog gebruikt. Even buiten Patan ligt de zgn. Rani ki Vav (Queen’s Step-well): Gebouwd tijdens de regeerperiode van koninging Udayamati Bhimdeva (1023-1064). De waterput is ongeveer 30×17 meter en wel 12 meter diep. De treden zijn prachtig gedecoreerd. Na een uitgebreid bezoek aan Patan vervolgt u uw reis naar Poshina, Na aankomst in Poshina bent u te gast bij een gegoede Indiase familie. U maakt op een bijzondere manier kennis met het Indiase landleven. Overnachting in hotel.

Dag 06 Poshina

Na het ontbijt bezoekt u Poshina dorp. De tribale land van Aravalis. Verken de Bhil & Garasia tribale cultuur van Noord-Gujarat & Zouden Rajasthan. Het dorp Poshina is de thuisbasis van een aantal ambachtslieden de tribale pijl crafters, zilver, Potters, smeden en de bazaar is beroemd om zilveren tribalsieraden, versierde schede dolken en terra cotta paarden. Rond Poshina zijn gehuchten van de Bhil en garasia trialgemeenschappen, bekend om hun kleurrijke attires en artistiekeornamenten. Overnachting in het hotel.

Dag 07Poshina – Dasada

Na het ontbijt vertrek naar Dasada. kleine Rann van Kutch en de lokale stammen en de ruïnes van het Solanki heersers. De Rann is een prachtige ervaring. Het is een enorme uitgestrektheid van vlakke zeebodem. De rit door het uitgestrekte Rann Uw hotel ligt aan de rand van een uitgestrekte zoutwoestijn. Er leven o.a. wilde ezel, blauwe stier, chinkara, jungle en woestijn katten, pelikanen, flamingo’s en ooievaars. Een heel mooi stukje India en nog absoluut niet toeristisch. Overnachting in het hotel.

Dag 08 Dasada

Vroeg in de ochtend een Jeep safari door de Rann van Kutch tot de zeldzame soort van de “Indische Wilde Ezel” zien en te bezoeken nabijgelegen dorpen aan de lokale stammen, zoals Rabari, Koli en Banania die nog steeds behouden hun rijke erfgoed van de levensstijl, kleding, sieraden te zien en dansen. Hun borduurwerk is prachtig. Overnachting in het hotel.

Dag 09Dasada – Bhuj

Vroeg ontbijt en vertrek Bhuj. Uw gids zal u helpen bij het verkrijgen van de benodigde ‘permits’ voor de excursies van de Banny dorp en komende dagen. Hij zal het programma met u doornemen en eventueel naar gelang uw wensen aanpassen. Overnachting in hotel.

Bhuj ligt in het midden van de provincie Kutch en vormt de basis van waaruit u de verschillende kleine dorpjes in de omgeving zult verkennen. Met zijn vele nauwe steegjes en levendige bazaars doet de stad denken aan de Middeleeuwen. De geborduurde textiel die er werd gemaakt was winstgevende handelswaar. Onder bescherming van het hof van Bhuj ontstond in de dertiende eeuw een zeer verfijnde en hoogwaardige techniek van textielbewerking. Marco Polo, die aan het eind van de dertiende eeuw het gebied doorkruiste, verbaasde zich over de prachtige met goud- en zilverdraad bewerkte stoffen. Hij prees het vakmanschap en merkte op dat hij nooit eerder zulke mooie motieven had gezien. Tijdens de periode van de Mogul-vorsten, en met name tijdens de regering van keizer Jahangir, werden de ambachtslieden van Bhuj hofleveranciers. Het was hun stik-, borduur- en weefwerk dat de kleding van veel vooraanstaande edelen sierde. Ook de prachtige tenten die gebruikt werden tijdens de keizerlijke reizen waren in veel gevallen gemaakt door de ambachtslieden van Bhuj. Tijdens de Britse koloniale tijd nam de East India Company de lucratieve textielhandel over. Rijk gedecoreerde beddespreien, geborduurd met zijde, zijn nog steeds te zien in kastelen op het Britse platteland.

Dag 10 Bhuj

Na het ontbijt. U maakt verschillende excursies naar o.a. de dorpjes Hodko, Dhorda, Khavda en Bhirendiara. U maakt kennis met de Rabari-stam, die uit ongeveer drieduizend families bestaat. Zeventig procent van de Rabari leidt een zwervend bestaan. Met hun kamelen, geiten en schapen trekken zij door de omgeving op zoek naar voedsel. De mannen dragen bijna allemaal een witte tulband en een witte broek, die strak aan de enkels zit en in een wijde plooi naar boven uitloopt. Het enige dat afsteekt is de kleurige deken die ze vaak losjes over hun schouders dragen. Rabari vrouwen zijn over het algemeen in het zwart gekleed. Daarnaast dragen zij tie-dyed hoofddeksels in de kleuren rood en zwart. Zwaar behangen met zilveren sierraden en ivoren armbanden vormen deze trotse vrouwen een lust voor het oog. De typische huizen van de Rabari zijn gemaakt van modder en koeienpoep. De binnenmuren zijn beschilderd met afbeeldingen van planten en dieren. Kinderhuwelijken komen hier nog regelmatig voor. Direct na de geboorte van een dochter begint de moeder met het maken van kleden voor de bruidsschat. In de Rabari-hutten ziet u daarom bijna altijd een grote stapel minutieus geborduurde doeken, waarin veel heldere kleuren worden gebruikt. Bezoek ook Anjar die beroemd is om het heiligdom van Jesal en Toral, de folkloristische duo, waarbij de stoere outlaw Jesal werd gekastijd door Toral, een Kachchhi vrouw, is ook een centrum van beurzen. Overnachting in hotel.

Dag 11 Bhuj – Gondal

Vroeg ontbijt en vertrek naar Gondal een pittoresk stadje met wijde straten, vervallen paleizen en koloniale gebouwen in Gotische stijl, ommuurde tuinen, kleurrijke marktjes. onderweg een bezoek aan Dhamadka. In de middag bezoekt u de Koninklijke garages van de Maharadja van Gondal. Gondal, de hoofdstad van de oude prinsdom van Gondal, werd geregeerd door de Jadeja Rajput-clan, tot de onafhankelijkheid van India. Overnachting in het hotel.

Dag 12Gondal

Na het Ontbijt in het hotel. Bezoekt u het Navlakha Paleis uit 1740 het Riverside Paleis, de Swaminarayan Tempel en de Bhuvaneshwari Tempel. Nabij deze laatste tempel bevindt zich een kleine werkplaats waar allerlei Ayurvedische producten gemaakt worden. In overleg kunt u deze dag ook gebruiken voor een bezoek aan het op ongeveer 50km gelegen Junagarth en Ginar. Overnachting in het hotel.

Dag 13Gondal – Uthelia

Na het ontbijt rijden we naar Uthelia, kleine vestingstadje. ‘S Avonds bezoeken het dorp naar de traditionele huizen, Diamant polijsten hete bronnen en de typische atmosfeer een indiaanse dorp te zien. Overnachting in Uthelia Palace.

Dag 14 Uthelia – Chhota Udaipur

Na het Ontbijt en vertrek Chhota Udaipur onderweg bezoekt u De oude islamitische stad Champaner (Pavagahd) staat sinds 2004 op de werelderfgoed lijst van de UNESCO. Champaner staat op 880 km in de Girnar heuvel. Het fort was de oude hoofdstad van de lokale Rajputs, die in 1484 verloren van Mahmud Beghara, die er de naam Muhammadabad en nam 23 jaar naar zijn nieuwe stad te bouwen. In de oude stad, de overblijfselen van vele 15e-en 16e-eeuwse moskeeën en paleizen tonen een mix van islamitische en Jain tradities een unieke stijl aangemoedigd door de relatieve isolement Champaner’s.U vindt er diverse moskeeën, waaronder de Jami Masjid en een oud fort op de Pavagadh heuvel (eventueel te bezoeken). Na een uitgebreid bezoek aan Champaner vervolgt u uw reis naar Chhota Udaipur. Overnachting in het Hotel Kaliniketan.

Dag 15Chhota Udaipur

Ontbijt. Vandaag bezoekt u de kleurrijke wekelijkse ‘Tribal Market’ van Chhota Udaipur. Chotta Udaipur is het de nabijheid van de verschillende dorpjes van bhils, rathwas, Bhilalas en andere stammen. Een rondleiding door de tribale dorp en dorpjes bieden een inzicht in de traditionele architectuur, levensstijl & kunstnijverheid van elke inheemse gemeenschap in de tirbal markt genaamd “hatt” optreden bij verschillende dorpen. Rathwas die kan worden gezien & sport kleurrijke attires En dikke sieraden, pithora schilderen, keramiek, terracotta figuren Langoti dragen en bamboe manden vlechten en belangrijke ambachten. Overnachting in het hotel.

Dag 16Chhota Udaipur – Surat

Na het ontbijt rijden we naar Surat. ‘S Middags bezoek aan de stad Surat en dag ter vrije besteding. Overnachting in hotel.

Dag 17 Surat – Saputara

Na het ontbijt rit naar Saputara. Afbeeldingen heuvel van Gujarat is het ligt op een plateau in het Dang bosgebied van de Sahyadari Range. Op een hoogte van ongeveer 1000m. Het heeft een koele verkwikkende klimaat, de hoogste tempratuur, zelfs in de zomer maanden niet meer dan 28 graden C. ‘s Middags bezoeken diverse tribale dorpen op Saputara, beschouwd als de meest primitieve tribale gemeenschap. Overnachting in hotel.

Dag 18Saputara

Na het ontbijt. Gehele dag bezoekt u aan het Tribal dorpen & Dang gebied. Overnachting in hotel.

Dag 19Saputara – Mumbai

‘S Ochtends vertrek naar Delhi via Nasik, bij aankomst in de Mumbai, Kamers in het hotel voor het wassen. Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 21Mumbai/ Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam.

Map
Photos