Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

PALEIZEN EN FORTEN VAN RAJASTHAN

Price
Price
June 20, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3661

18 Dagen / 17 Nachten

Delhi – Mandawa – Bikaner – Jaisalmer – Jodhpur – Rohetgarh – Kumbhalgarh – Ranakpur – Uadaipur – Chittorgarh – Pushkar – Jaipur – Fathepur Sikri – – Delhi

Aanvang  : Elke Daag / Dagelijks

 

Itinerary

Dag 01 Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02 Delhi

Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustushelden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De Koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in het hotel.

Dag 03Delhi – Mandawa

Na het ontbijt vertrek naar een klein stadje Mandawa gelegen in de halfwoestijn van de provincie Shekhawati. Deze streek wordt ook wel het ‘openluchtmuseum van Rajasthan genoemd. Shekhavati, letterlijk vertaald ‘land van de Shekha clan’, of ‘tuin van Shekha’, dankt zijn naam aan Roa Shekha (1433-1488), grondlegger van het staatje. Mandawa staat vooral bekend om haar prachtige mozaïeken en heft een uniek Middeleeuwse sfeer.

In de middag bezoek aan de geschilderde ‘haveli’s’ van de streek die getuigen van een rijk verleden. Binnenin zijn deze koopmanshuizen versierd met verfijnde fresco’s en bestaan ze uit vele binnenplaatsen.

Dag 04Mandawa – Bikaner

s Ochtends vertrek naar Bikaner. We rijden steeds meer en meer de Thar woestijn, ook de Grote Indische Woestijn genoemd, binnen en arriveren in het begin van de avond in BIKANER, de Rode Stad, gesticht in 1488, omgeven door een hoge met kantelen versierde muur, een belangrijke pleisterplaats langs de karavaanroute naar China.
Onderweg is er de mogelijkheid de rattentempel in Deshnoke te bezoeken
‘s Middags, bezoeken we in BIKANER het LalLgarh Paleis en bijbehorend Shri Sadulmuseum. Vervolgens bezoek aan het Junagarh Fort (16° eeuw), een van de fraaiste van heel Rajasthan. Dit immens complex dat 37 paleizen, paviljoenen en tempels telt, werd gebouwd tussen 1588 en 1593 in opdracht van radja Rai Singh, een bondgenoot van de Mogholkeizer Akbar, en een kamelenboerderij.

Dag 05 Bikaner – Jaisalmer

s Ochtends rit door de Thar-woestijn naar de oude woestijnstad Jaisalmer, de gouden stad. De woestijn lijkt kaal en leeg, maar er staan overal kleine woestijnhutjes, waar mensen wonen. Vanuit de auto ziet u waarschijnlijk ook herten, antilopen, adelaar, gieren of kuddes kamelen. Aankomst in Jaisalmer in de loop van de middag. ‘S Avonds bezoek aan de Sunset Point en getuige zijn van de meest spectaculaire zonsondergang met goud rondom het reflecterende over de wallen en top van terrassen. De ondergaande zon te draaien Jaisalmer in mooie goudbruin. Overnachting in hotel.

Dag 06Jaisalmer

s Ochtends stadsexcursie Jaisalmer met een bezoek aan het prachtige fort, en de paleizen. Vandaag heb je tijd voor Jaisalmer waar je kunt genieten van het gezellige centrumpje, de haveli’s (patriciërshuizen), het Gadi Sagar meer en het Jaisalmer Fort. In de nauwe straatjes met aan weerszijden tientallen shops en eetstalletjes zie je vele typische tafereeltjes. Op een klein pleintje demonstreert een man de lengte van zijn snor. Uitgerold schat ik deze toch op een paar meter! Patwon ki Haveli is de meest imposante Haveli van Jaisalmer met kostbaar gebeeldhouwde zuilen en grote gangen en kamers. Eén van de appartementen van deze vijf verdiepingen tellende Haveli is van mooie muurschilderingen voorzien. Er bevinden zich twee winkels: één met ambachtelijk gemaakte souvenirs en één stoffen- en tapijtenwinkel. Het Jaisalmer Fort: het fort in gouden kleurschakeringen, ingepland op een 80 meter hoge heuvel, contrasteert met het desolate woestijnlandschap. De stad ligt gevangen binnen zijn omwalling. Opvallend zijn de nauwe straten, waar hier en daar een Haveli ingepland werd, en waar zich ook drie mooie gebeeldhouwde Jaintempels uit de 12de en 13de eeuw bevinden tezamen met vijf onderling verbonden paleizen. Het fort is toegankelijk langs vier poorten: Akhaiya Pol, Ganesh Pol, Suraj Pol en Hava Pol. In het fort zie je verscheidene, met opvallend beeldhouwwerk voorziene Jain-tempels. Binnenin onder de koepel ziet men 12 beelden van Ganesha en rondom de hal die het sanctuarium omvat, ontwaart men vele beelden van tirthankaras. Zoals in alle Jain-tempels is alles overvloedig met ingelegd stenen beeldhouwwerk versierd.
Geen reis naar Jaisalmer compleet zonder een trip naar de meest schilderachtig duinen van Sam. In de late na middag, ga dan naar de Sam zandduinen voor een bezoek aan de typische Rajasthani Desert Village. Bekijk de zonsondergang vanaf de duinen (een kameel rijden zal worden verstrekt). Het diner wordt verzorgd door ons in het midden van de Thar woestijn, met live muziek & dans voert door de plaatselijke muzikant. Avond terug naar hotel voor overnachting.

Dag 07 Jaisalmer – Jodhpur

Ontbijt in het hotel. U reist naar de blauwe stad Jodhpur. Verhaal van Grandeur en grote helden. De keizerlijke stad echo’s met verhalen van de oudheid in de leegte van de woestijn. De stad wordt omringd door een hoge stenen muur met zeven poorten en diverse bastions. Aankomst in Jodhpur transfer in het hotel. In de namiddag bezoeken we Jodhpur, ook soms de Blauwe Stad genoemd, een van de meest typische steden in het hartje van Rajasthan, die in 1459 werd gesticht door Rao Jodha. We bezoeken het eerst prachtige het Mehrangarh fort (15e eeuw), dat hoog boven de stad uittorent. Op weg naar het fort komen we Jaswant Thada, het fonkelend witmarmeren mausoleum van maharadja Jaswant Singh II (1873 – 1895) tegen, dat in 1899 werd gebouwd. De Mahamandir, gewijd aan Lord Shiva is een architectonisch wonder, gebouwd in 1812, met 84 ingewikkeld gesneden pijlers. Het moderne Umaid Bhawan Paleis, ook wel Chhittarpaleis genoemd, ligt aan de rand van de stad en werd in opdracht van Maharadja Umaid Singh gebouwd tussen 1928 en 1943. Alleen Paleis, gebouwd in het midden van de 20e eeuw in India Het is schitterend voorbeeld van de Indo-koloniale stijl. Nu het grootste deel van het paleis is omgebouwd tot een luxe hotel. Overnachting in hotel.

Dag 08 Jodhpur – Rohetgarh

Na het ontbijt, vertrek het dorp Rohet, waar u zult overnachten in het Rohetgarh Palace Hotel. Rohet ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Jodhpur. Het hotel wordt geleid door een familielid van de vroegere maharadja. De kamers zijn sfeervol ingericht en kijken uit over een mooie tuin of het prachtige zwembad. Het dorp Rohet is een authentiek Indiaas dorpje. Een wandeling door het dorp is zeker de moeite waard. De inwoners zijn erg vriendelijk en nodigen u graag uit een kopje thee bij hen te komen drinken. In middag organiseert de eigenaar van het Rohetgarh Palace Hotel een jeepsafari naar de Bishnoi-stammen. Een leerzame excursie waar u veel leert over de levenswijze van de stammen die leven op het platteland. Tevens woont u een traditionele opiumceremonie bij. Overnachting in het hotel.

Dag 09 Rohetgarh – Kumbhalgarh

Na het ontbijt, vertrek naar het Fort van Kumbhalgarh. Het is vrij hoog gelegen ten midden van een prachtig groene omgeving. ‘s Middags kunt u dit imposante fort bezoeken, gebouwd in 1548 door Maharadja Khumba. De stad achter de muren van het fort is verdwenen. Alleen een klein landbouwersdorpje is er gevestigd te midden van mooie tempels. Bij aankomst bezoekt u het kleine natuurpark van Kumbhalgarh. Hier leven de enige wolven van India, maar ook chinkara’s (antilopen en gazellen), panters, vliegende eekhoorntjes, honingdassen, beren en talloze bijzondere vogelsoorten. In de omgeving van Kumbhalgarh leven de stammen Bhil en Garasias. Zij worden nog maar zelden door toeristen bezocht. Eventueel kunt u kennis maken met de dagelijkse rituelen en de eeuwenoude tradities in dans en muziek van deze stammen. Overnachting in het hotel.

Dag 10Kumbhalgarh – Ranakpur – Udaipur

Na het ontbijt, vertrek naar Udaipur. Onderweg bezoek RANAKPUR. Hier staan, tegen een decor van groene hellingen, prachtige Jain-tempels (14e eeuw). De absolute blikvanger is ongetwijfeld de Adinath- of Chaumukha-tempel (Chaumukha = Vier Gezichten), gewijd aan Adinath, de eerste tirthankara van het jaïnisme (een doctrine ontstaan, zoals het boeddhisme, in de 5de eeuw voor Christus als een reactie tegen het ritualisme van de Brahmanen). Deze enorme, prachtig uitgesneden marmeren tempel uit de 15de eeuw wordt ondersteund door 1444 zuilen, waarvan er niet twee identiek zijn. Pure poëzie in marmer ! Vlak in de buurt bevindt zich de tempel van Surya, de zonnegod die verscheidene keren uitgebeeld wordt getrokken door zeven paarden.
Na een uitgebreid bezoek aan Ranakpur vervolgt u uw reis naar Udaipur, stad van meren of Venetië van Oost gesticht door Maharadja Udai Singh in 1567 AD omringd door een prachtig land rond het azuurblauwe water meren omringd door de groene heuvels van de Aravali reeksen. Overnachting in het hotel.

Dag 11 Udaipur

s Ochtends bezoeken we in UDAIPUR Jagdishtempel (1651), gebouwd in Indo-Arische stijl op een verhoogd plateau. De tempel bezit beeldhouwwerk van een uitzonderlijk hoog niveau.Op ons lijstje staat zeker het Maharana- of stadspaleis, het grootste paleizencomplex in Rajasthan. Het paleis, dat over het Pichola-meer uitziet, werd opgericht vanaf de regeerperiode van Udai Singh en zijn opvolgers. Een deel bevat een museum, een ander deel wordt nog bewoond door de maharana Arvind Singh Mewar, terwijl twee andere delen omgevormd werden in hotel. Vervolgens bezoek aan de tuinen van Sahelion ki Bari of de Lusttuinen van de Hofdames. De tuin heeft een aantal fraaie paviljoenen en een lotusvijver, omzoomd door fonteinen. We ronden ons bezoek af met de Bhartiya Lok Kala folkloremuseum.

In de late namiddag maken we een boottochtje op het Pichola-meer en we varen langs het paleiseiland Jagmandir (17e eeuw), waar kroonprins Khurram – de latere Moghol-keizer Shah Jahan – toevlucht had gezocht voor de woede van zijn vader. Vanaf dit eiland kan men een bijzonder mooie zonsondergang meemaken. Op het nabije eiland ligt het witte paleis Jag Niwas, dat in de 18de eeuw door Jagat Singh II als zomerresidentie werd gebouwd om dan in 1963 omgevormd te worden in het Lake Palace Hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 12 Udaipur – Chittorgarh – Bundi

Na het ontbijt vertrek naar Bundi. Onderweg bezoek aan het zeer imposante fort van CHITTORGARH, de oude hoofdstad van Mewar, dat in de oneindige vlakte opdoemt. Het fort is Rajasthan’s belangrijkste symbool van de onverzettelijkheid en gedragscode der Rajputen. Tussen de 14de en de 16de eeuw werd de stad drie keer bestormd (in 1303, 1535 en 1567). Tijdens elke aanval pleegden de vrouwelijke bewoners vrijwillig jauhar (rituele dood door vuur), toen de mannen door de vijand werden verslagen. Verder naar Bundi. Overnachting in het hotel.

Dag 13 Bundi – Pushkar

Na het ontbijt bezoek het Taragarh Fort dateert uit 1354 en is imposant gelegen tegen de berghelling boven Bundi. In het paleis is het meest opmerkelijke deel waar de originele muurschilderingen uit de 14e eeuw prachtig bewaard zijn gebleven. Er zijn allerlei scènes over Lord Krishna en er zijn ook voorstellingen van het hofleven van de vorsten van Kota. Binnen de stadsmuren lopen slechts twee doorgaande straten die tezamen de bazaar vormen.

Een ander hoogtepunt wordt gevormd door een heel bijzondere bron. De Raniji-ki-Baoli is een 46 meter diepe bron die voorzien is van trappen (baoli) die voorzien zijn van reliëfs en beeldhouwwerk, en dat zeer de moeite van het bezichtigen waard is. Je ziet er o.a. afbeeldingen van Vishnu, die water geeft. Bovenin de pilaren zijn fraai olifanten verwerkt. Bundi had een aantal van zulke bronnen, en zij dienden er voor dat de stad, ook tijdens belegeringen, nooit zonder water kwam te zitten. Deze ‘Koninginne-treden-bron’ werd in 1699 door koningin Nathavatji aangelegd.
Ten zuiden van het centrum bevindt zich een herdenkingspaviljoen voorzien van 84 pilaren. Zeker in de avonduren als het paviljoen prachtig verlicht is een bezoek zeer de moeite waard.

Namiddag, vertrek naar Pushkar – een van de meest heilige plaatsen in India

Dag 14 Pushkar – Jaipur

Na het ontbijt Bezoek aan de stad Pushkar en het heilige meer, omringd door 52 ‘ghats’, waar hindoes in het zuiverende water baden. Deze vredige stad telt talrijke tempels en is de trotse en enige bezitter van een Brahmatempel in India.
Namiddag, vertrek naar Jaipur The Pink City” (Roze Stad) De schilderachtige en oude hoofdstad van Rajasthan gebouwd door Raja Sawai Jai Singh in 1727, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum. Namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 15 Jaipur

Na het Ontbijt in het hotel bezoekt u eerst de het bekende Paleis der Winden (Hawa Mahal) en rijdt u naar Amber Fort. Geniet van het fort beklimming van de olifant weer op een Koninklijke wijze. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

‘s Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleis bezoekt u het stadspaleis van de Maharadja’s met zijn talloze kunstvoorwerpen, en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium. Overnachting in het hotel.

Dag 16 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Agra. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water.
Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Agra – een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land.

Dag 17 Agra – Delhi

‘s Ochtends bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Taj Mahal Gebouwd door Shah Jahan, de Taj is een wit marmeren gedenksteen met zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal. Dit monument heeft 22 jaar in te vullen en werd ontworpen en gepland door de Perzische architect Ustad Isa. Afgezien van het prachtige design perfecte symmetrie en evenwicht, de Taj is ook opgemerkt met name voor zijn elegante koepels, intricately gesneden schermen en enkele van de beste inlegwerk ooit gezien, daarna AGRA FORT – gebouwd door de beroemde Mughal keizer Akbar in 1565 AD, het fort is voornamelijk van rode zandsteen..

‘s Middags, vertrek van Agra naar Delhi. Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 18 Delhi – Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam

Map
Photos