Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

INDIA MET EN NEPAL

Price
Price
March 4, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3384

21 Dagen / 20 Nachten
Delhi – Jaipur – Agra – Gwalior – Orchha – Khajuraho – Varanasi – Kathmandu – Pokhra – Chitwan National Park – Kathmandu – Delhi
Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

Itinerary

Dag 01 Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02 Delhi

Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustushelden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De Koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in het hotel.

Dag 03 Delhi – Jaipur

Ontbijt in het hotel en vertrekt u naar Jaipur “The Pink City” (Roze Stad) De schilderachtige en oude hoofdstad van Rajasthan gebouwd door Raja Sawai Jai Singh in 1727, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum. Namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 04Jaipur

Na het Ontbijt in het hotel bezoekt u eerst de het bekende Paleis der Winden (Hawa Mahal) en rijdt u naar Amber Fort. Geniet van het fort beklimming van de olifant weer op een Koninklijke wijze. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

‘s Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleis bezoekt u het stadspaleis van de Maharadja’s met zijn talloze kunstvoorwerpen, en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium. Overnachting in het hotel.

Dag 05Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Agra. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water.
Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Agra – een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land.. Overnachting in het hotel.

Dag 06Agra

‘s Ochtends bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Dit schitterende voorbeeld van Moghul-architectuur werd gebouwd in opdracht van Keizer Sjah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz, waarmee hij 17 jaar getrouwd was geweest en die hem 14 kinderen schonk. Toen zij in 1627 overleed was de keizer een gebroken man. Meer dan 20.000 mensen werkten van 1632 tot 1653 mee aan de bouw van dit gafmonument, dat tot op de dag van vandaag van een indrukwekkende schoonheid is. De perfecte proporties van het witmarmeren bouwwerk, uitbundig versierd met bloemmotieven van halfedelstenen inlegwerk (petra dura genoemd), temidden van de door rode zandstenen gebouwen begrensde tuin, volstrekt symmetrisch ontworpen, maken dit tot een uniek complex in onze wereld. Een ‘must’ voor iedere Indiaanreiziger. Na de Taj Mahal, bezoekt u het Agra fort, waar Shah Jahan door zijn zoon gevangen werd gehouden. Rest van de dag is vrij. Overnachting in het hotel.

Dag 07Agra – Gwalior

‘s Ochtends vertrek naar Gwalior, thuis van de Scindia dynasty. Gwalior, de noordelijkst gelegen stad van Madhya Pradesh, wordt gedomineerd door een hooggelegen fort, een van de geduchtste ter wereld. De stad is ook bekend als centrum van Indiase klassieke muziek en Miyan Tansen, de befaamde zangermusicus en een van de ‘negen juwelen” van het hof van Akhbar, ligt hier begraven, leder jaar in de maand december wordt een herdenkingsfeest gehouden dat wordt bezocht door vooraanstaande musici uit heel India. In middag , bezichtiging van het geweldige fort met de bonte kleurenpracht en beeldhouwwerk. Overnachting in het hotel.

Dag 08 Gwalior – Orchha

‘s Ochtends vertrek naar Orchha : een kleine plaats (slechts 9000 inwoners). In middag bezichtiging van wat eens het schitterende centrum van de Bundela koningen was. Orchha, ooit de hoofdstad van de Bundellas, nu een klein ingeslapen stadje, maar de oude grandeur van vroeger is nog af te lezen uit de goed bewaarde paleizen en fraaie tempels in Hindoe- en Moghul-stij. Het stadje staat bekend om zijn Ram Raja tempel, Chaturbhuj Tempel en Lakshmi Narayan Tempel. Overnachting in het hotel.

Dag 09Orchha – Khajuraho

”s Ochtends vertrek naar Khajuraho – bekend om haar erotische tempelcomplexen. In middag breng je een bezoek aan de tempels van Khajuraho, die vooral bekend zijn vanwege hun erotische beelden uit de Kama Sutra. De tempels zijn ca. 1000 jaar oud en ze zijn nog in een onwaarschijnlijk goede staat, al zijn het er in totaal nog slechts 22 van de oorspronkelijke 85. Overnachting in het hotel.

Dag 10Khajuraho – Varanasi (Vlucht)

Na het ontbijt vrij tijd te relaxen.

‘s Middag transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Varanasi – de stad van Shiva, is een heilige stad, gelegen aan de Ganges, de heilige rivier. Aankomst te Varanasi en transfer naar het Hotel.
Na het lunch bezoekt u Sarnath, de bakermat van het Boeddhisme. Ooit hield Boeddha hier zijn eerste prediking. Dit belangrijke pelgrimsoord bevat prachtige 3e-eeuwse stoepa’s en kloosters. Tevens vinden we er een interessant archeologisch museum. Overnachting het hotel.

Dag 11Varanasi

‘s Ochtends vroeg (05.30 opstaan) boottocht over de Ganges, zie de zonsopgang boven de rivier, aarti en de rituele bedrijvigheid langs de rivier, aansluitend een wandeling door het oude centrum (een wirwar van hele smalle straatjes) met o.a. de “gouden” tempel en de lijkverbranding aan de speciale ghats. In de middag bezoeken verschilden tempel & ghats van Varanasi. Overnachting in het hotel.

Dag 12Varanasi – Delhi

‘s Ochtends vrije besteding. In de Middag transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Kathmandu. Aankomst te Kathmandu en transfer naar het Hotel. Namiddag ter vrije relaxen. Overnachting in het hotel..

Dag 13Kathmandu

Vandaag bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de ‘Levende Godin’. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend en Patan, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel.

Dag 14 Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de stoepa Bodnath, een van de belangrijkste centra van het Tibetaanse boeddhisme. Het is de grootste stoepa in Nepal en lijkt (vanuit de lucht) op een reusachtige mandala. Vlak bij Bodnath ligt de hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmati rivier. Heilige mannen komen hier om te sterven en er vinden lijkwassingen en verbrandingen plaats. Als niet-Hindoe mag u dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heeft u een goed zicht op de rituelen die worden uitgevoerd. Verder bezoeken we Bhaktapur, een van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen.
Vervolgens rijden we door naar Dhulikhel, waar u een prachtig uitzicht heeft op het Himalaya gebergte. Overnachting in het hotel.

Dag 15Kathmandu – Pokhara

‘s Ochtends via een slingerweg tussen steile bergwanden rijd je de spectaculaire Himalaya in naar Pokhara, de enige plaats in de wereld waar de bergen in één keer meer dan zevenduizend meter oprijzen. Pokhara is gelegen in de noordwestelijke hoek van de Pokhara vallei, dat is een verbreding van de Seti Gandaki vallei. Het Seti rivier en haar zijrivieren hebben gegraven indrukwekkende canyons in de vallei, die alleen zichtbaar van hogere gezichtspunten of uit de lucht. In geen enkele andere plaats te doen bergen stijgen zo snel. Bij aankomst inchecken in het hotel. In de middag bezoekt u Wereldvrede Pagoda (Shanti Stupa). Ongeveer 16 jaar geleden gebouwd bovenop een heuvel met uitzicht op Phewa Tal, de Stupa biedt een geweldige plek om te zien de bergen en de zonsondergang over Pokhara. Overnachting in het hotel.

Dag 16 Pokhara

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel bezoekt u Phewa Lake – Een van de mooiste plekjes van de Nepal. Phewa Tal is omgeven door een combinatie van een aap vol bossen en de hoge witte toppen. De reflecties in de spiegeelachtige water in de vroege ochtend is iets wat je moet minstens een keer zien voordat je sterft. Devis water Falls– Spectaculair, griezelig en ongewone, Devi valt duik in een grot en verdwijnen in de aarde. Begnas meer en Rupa meer – De meren zijn gelegen op ongeveer 15 km van Pokhara. Gedeeld door het beboste heuvel genaamd Panchabhaiya Danda, de meren bieden de perfecte natuur retraite vanwege hun relatieve afzondering. Overnachting in het hotel.

Dag 17Pokhara – Chitwan National park

S’Ochtends na Ontbijt verder rijdt u naar het beroemde Chitwan Nationaal Park, Chitwan is verreweg het bekendste natuurreservaat van Nepal. Het geniet vooral bekendheid vanwege zijn prachtige afwisselende natuur, een enorme vogelstand en zeker niet in de laatste plaats doordat het een van de belangrijkste gebieden is waar de Indiase neushoorn nog standhoudt. Het gebied kent een afwisseling van bladverliezend woud, grasvlakten en langs de vele rivieren, stroompjes en meren subtropisch regenwoud. Deze verscheidenheid aan vegetatie brengt ook de grote variëteit aan diersoorten met zich mee, waaronder bijna 400 soorten vogels en meer dan veertig zoogdieren. Overnachting in het hotel.

Dag 18 Chitwan

S’Ochtends gezeten op de rug van een olifant op zoek kunt naar de Indiase neushoorn en ander wild. Tijgers en panters spreken het meest tot de verbeelding, toch is de kans klein dat je een van deze prachtige beesten te zien krijgt. Ze sluipen weg bij de eerste signalen van menselijke aanwezigheid. Gek genoeg zullen ze zich minder snel uit de voeten maken als ze een olifant horen aankomen met mensen op zijn rug, of bij het horen van het geluid van een jeep. Interessanter zijn natuurlijk de grote zoogdieren die wel vaak te zien zijn. Deze een hoornige neushoorn kan een schofthoogte van 1.90 m bereiken en een gewicht van bijna 2500 kg. Indiase bisons of gaur zijn ook in kleine aantallen in het park te vinden. Van de reptielen zijn de mugger krokodillen vaak te vinden in de meren en langs de rivieren waar ook de veel grotere gaviaal voorkomt die een lange smalle snuit heeft en tot wel zes meter lang kan worden. Overnachting in het hotel.

Dag 19Chitwan – Kathmandu

S’Ochtends na Ontbijt verder rijdt u terug naar Kathmandu. Bij aankomst inchecken in het hotel. Rest van de dag ter vrij te besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 20 Kathmandu – Delhi – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Leh voor de vlucht naar Delhi. Na aankomst heeft u een transfer naar hotel. ‘s Avonds laat heeft u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht na middernacht naar Amsterdam.

Dag 21 Delhi – Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam.

Map
Photos