Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

KLASSIEK ZUID INDIA

Price
Price
June 20, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3750

21 Dagen / 20 Nachten
Chennai – Mahabalipuram – Pondicherry – Tanjore – Madurai – Rameshwaram – Periyar – Kovalam – Alleppey – Cochin – Ooty – Mysore – Bangalore – Mumbai
Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

Itinerary

Dag 01 Aankomst Chennai

Aankomst Chennai omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02Chennai

Na het ontbijt in hotel gehele dag stadtour van Chennai. U bezoekt o.a. een Staatssecretariaat van de St. George Forten in Chennai is een prachtig gebouw. De verscheidenheid van de Britse en Franse antiquiteiten en andere herdenkingen in het museum. Een bezoek aan Chennai zou introduceren we een aantal van de belangrijke plaatsen zoals de 8e eeuw Parthasarthi tempel van de Pallavas gewijd aan de Heer Krishna en de Kapaleeswarar Tempel van Lord Shiva. High Court: is een van de grootste justitiële complexen in de wereld. The Art Galerij en Brons: waar vindt u enkele voorbeelden van de Tanjore school van schilderkunst. Fort Museum: Het is op Fort St George, de eerste Britse fort gebouwd rond 1653 door de Britse oost India Company. De hangsloten, oude uniformen, oude prenten, palanquins, schilderijen van de presidenten hier weergegeven. Overnachting hotel Marina Towers.

Dag 03 Chennai – Mahabalipuram

Na het ontbijt vertrekt u naar Mahabalipuram. Na aankomst transfer naar u hotel. Middag na lunch bezoekt u Deze oude Pallavas stad, is vandaag de ogen van verschillende antieke sculpturale wonderen. In deze oude stad aan zee, heiligdommen en enorme sculpturen cut-out van de rotsen meer dan 1200 jaar terug tijdens de regeerperiode van Pallavas koningen zijn de afdaling van de Ganges ook bekend als Arjuna’s Boetedoening, deze open lucht beeldhouwwerk waarin de afkomst van de heilige rivier, Krishna Mandap (Krishna de opheffing van de Mount Goverdhan), De Rathas (specifiek voor de vijf Pandavas, met mooie wagens) en de Shore tempel gewijd aan Lord Shiva. (Dit zijn de Wereld erfgoed). Overnachting in het hotel.

Dag 04 Mahabalipuram – Pondicherry

Na het ontbijt vertrekt u naar Pondicherry. Na aankomst transfer naar hotel.
Middag na lunch stad tour van Pondicherry bezoekt u, Sri Aurobindo Ashram: Sri Aurobindo Ashram, gelegen in het oostelijke deel van Pondicherry. Een bezoek aan deze Samadhi van Shri Aurobindo en zijn belangrijkste leerling, de Moeder is de moeite waard maken. Het is niet alleen een rustige plaats van retraite, maar ook een bruisende centrum van het leven. Het bestaat uit bijna 1500 leden die hier wonen en praktijk Sadhna voor de ontwikkeling van een andere manier van leven, dat als doel een hoger spiritueel bewustzijn. Veel toeristen reizen naar Pondicherry voor een bezoek aan dit internationaal vermaarde Ashram. Auroville – een uniek experiment in de Internationale leef-en in het creëren van een nieuwe omgeving, waar mannen en vrouwen van alle nationaliteiten wonen samen in harmonie; Vardaraja Perumal Temple, Vedapureeswarar Temple & Manakula Vinayagar Templewar gedenksteen, Stadhuis. Stranden: Pondicherry heeft een prachtig strand, dat is ongeveer 1,5 km lang. Men kan relaxen, zonnen, zwemmen, of een wandeling langs de promenade. Het strand heeft historische verbindingen. Overnachting in hotel.

Dag 05 Pondicherry – Tanjore

Na het ontbijt vertrekt u naar Tanjore. Onderweg bezoekt u Chidambaram (65km/1.5uur) ook wel als Thillai, die de beroemde Nataraja tempel met de wortel van het sanctum sanctorum-bedekt met gouden platen heeft, is gelegen in het centrum van de stad met een oppervlakte van 40 hectare. Natraja is Heer Shiva als een kosmische danser. Daarna verder rijden naar Thanjavur (104kms/03hrs). Na aankomst transfer naar hotel. Tanjore ooit de hoofdstad van de Chola koningen. Middag na lunch bezoekt u de Brahadeswara tempel (of de grote tempel van God). De tempel toren stijgt tot een hoogte van 15mts uit een vierkante basis van 29 meter en dan tappers af, waardoor een totaal van 66mts. Daarna bezoekt u ook Het Paleis in de buurt van de tempel werd gebouwd ten dele door de Nayaks in 1550. Het herbergt een Art Galerij, de Saraswati Mahal Bibliotheek, het Koninklijk Museum en een Muziek Hall. De galerijen bronzen en granieten beelden uit de Chola periode, oude handschriften op palm bladeren te zien in de bibliotheek, en het Koninklijk Museum toont de koninklijke kostuums, bestek, gereedschap en wapens. Overnachting in het hotel.

Dag 06 Tanjore – Madurai

Na het ontbijt vertrekt u naar de Tempel van de stad Madurai. Na aankomst transfer naar hotel. Middaag na lunch stad/tempel tour van Madurai. Bezoekt u prachtige Sundareswara Meenakshi-tempel een van de grootste tempel complexen in India – 46 ft lang, 790 m breed gebouwd in de 17e eeuw. Het is een rechthoekig twin heiligdom – de zuidelijke Meenakshi tempel gewijd aan (de gemalin van Shiva) en de andere aan Shiva. In ashta Shakti Mandapam binnen de Meenakshi tempel, de gebeeldhouwde pilaren vertellen het verhaal van de mooie prinses van Madurai en haar huwelijk met Lord Shiva. Daarna bezoekt u Paleis van Tirumala Nayak dat is een voorbeeld van het bouwkundig meesterschap van de Nayaks – een mengeling van hindoe en Saraceense architectuur. Het is een enorme overdekte speelhal ondersteund door 48 meter hoge zuil staat nog steeds stoned. Overnaching in het hotel.

Dag 07 Madurai – Rameshwaram – Madurai

Na ontbijt in het hotel om 0830 uur vertrekken dagtocht naar Rameshwaram,
RAMESHWARAM is een eiland gelegen op het puntje van de Indiase schiereiland en de meest heilige tempel stad van India is een eiland heiligde door het epos Ramayana. Het is de plaats waar de Heer Rama was een brug over de zee te redden zijn consort Sita. Dit is de plaats waar Rama vereerd Heer Shiva en gebouwd lingam te reinigen buiten de zonde van Ravana. Zowel de Vaishnavites en Shaivites bezoek de bedevaart stad.

De Ramanathaswami Tempel is ongeveer honderd meter van de wal. Het markeert de plaats waar Rama zou hebben verdiend Shiva’s vergiffenis voor het doden van Ravana. De tempel is enorm, met een 54meter hoge Gopuram en een corridor die 1220meters lang, bekleed met 1200 enorme granieten pijlers. De Agni Teertham is bij het zuiveren toegewijden zich in het zeewater rond. De tempel complex heeft 22 putjes, die geacht wordt te hebben verschillende proeven water. Gandamadham Parvatham is het hoogste punt van het eiland. De zaal heeft een wiel (chakra) voorzien van een voetafdruk van mening te zijn Rama’s. 8 km van Rameswaram is de zuidpunt van het eiland genaamd Dhanushkodi na Rama de boeg. De rotsen rond zijn mening te zijn van de brug dat Rama de aap leger gebouwd te krijgen over de errant Ravana’s Lanka. Verwoest door een cycloon in 1964, al blijft dat hier is een oude tempel en haar idolen van cijfers uit het epos. Nog een schrijn genaamd Gandamadana Parvatham is zeker een bezoekje waard. Deze tempel is gevonden op 2kms weg van Rameshwaram. ‘s avonds terugkeren naar Madurai hotel voor een Overnachting hotel.

Dag 08 Madurai – Periyar (Thekkady)

Na ontbijt in het hotel en rijden op een schilderachtige route bezaaid met plantages van rubber, kardemom, cacao, groene peper en Areca moer, om de Wildlife reserve op Periyar. Middag genieten van een boottocht op het meer van Periyar te zien wilde olifant, Tijgers, Luipaarden en antilopen. Periyar, anders, gezegend door de natuur heeft enorme thee, koffie, peper en kardemom plantages en is weelderig groen. Overnachting in het hotel.

Dag 09 Periyar – Kovalam

Ontbijt in het hotel en rijden naar Kovalam. Onderweg stad tour van Trivandrum, voor een bezoek aan het oude tempel van Sri Padmanabhaswamy is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad ook een bezoek brengen aan Thiruvananthapuram Napier Museum, Sri Chitra kunstgalerij enz. Daarna verder rijden naar Kovalam. Na aankomst transfer naar hotel.

KOVALAM Zodra een hippie paradijs, Kovalam de toenemende populariteit is een belangrijke ontrading van laat. No langer een onontdekte landelijke idylle, Kovalam heeft snelle stappen richting resort-station en is nu een van de grootste vestigt op “god het eigen land ‘. Het heeft nog steeds een mooie kustlijn en prachtige stranden bekleed met kokosnoot bomen, en nacht vissers die gaan voor de dagelijkse vangst. Zo dicht bij Trivandrum is een handige hop-skip-jump uit de buurt van de stad scène… en zeker de plaats te gaan als uw voornaamste motief voor de Kerala trip is ayurvedische massage!

Dag 10 Kovalam

Ontbijt in het hotel. Gehele dag vrij op het strand om te ontspannen en Overnachting in het hotel Udai Samudra.

Dag 11 Kovalam – Alleppey

Na Ontbijt in het hotel vertrek naar Alleppey. De stad in Kerala, dat is synoniem met de backwaters waarvoor dit spectaculaire staat bekend. Er is een ingewikkeld web van waterwegen in Kerala, waar de zee speels plaagt de kust. De lagunes borstel voorzichtig langs dorpen en overhangende gras, en gooi terug de palmen ‘reflectie van hun blauw-groen-blauw oppervlak. Na aankomst transfer naar hotel. In middag bezoekt u The Mullackal Rajarajeshwari temple, Mahavishnu tempel en de Devi tempel worden beschouwd als de oudste tempels in de Alappuzha wijk. Het Mahavishnu tempel werd oorspronkelijk gebouwd in het midden van een vijver die nu is opgedroogd en is volledig bedekt met zand. De twee tempels zijn in hetzelfde complex. Later doen back water cruise, een boottocht op de rustige wateren van de Alappuzha backwaters is de beste manier om het landschap te zien Kerala. Langs de palmbomen grachten ziet u de lokale bevolking die zich bezighouden met alledaagse activiteiten. Overnachting in hotel.

Dag 12 Alleppey – Cochin

Na ontbijt vertrek naar Cochin “Koningin van de Arabische Zee” en “Venetië van India”. Na aankomst transfer naar hotel. ’s Avonds kunt u in het Cochin Cultural Centre een Kathakali-dansvoorstelling bijwonen. Kathakali is een gedanst drama. Het is een klassieke dansvorm die zijn oorsprong vindt in de deelstaat Kerala. De personages dragen uitgebreide, beschilderde maskers en verfijnde kostuums (voor deze evenementmoet u ter plekke afrekenen. Overnachting in het hotel.

Dag 13 Cochin

Na het ontbijt in hotel gehele dag stadtour van Cochin. U bezoekt o.a. Nederlands Palies – Mattancherry Nederlands paleis werd gebouwd door de Portugezen en gepresenteerd aan de Cochin Raja in AD 1555. Hij verwierf de huidige naam na 1663, wanneer de Nederlandse verricht een aantal uitbreidingen en reparaties. In het centrum van het gebouw is de kroning Hall waar de Cochin Rajas die in het bezit van hun kroningen. Kamers aangrenzende bevatten 17de eeuwse wandschilderingen met scènes uit het Indiase epos de Ramayana. Dagelijks geopend van 1000 tot 1700 uur, gesloten op vrijdag en nationale feestdagen. Joodse synagoge-Mattancherry Joodse synagoge werd gebouwd in 1568. De Groot geschriften van het Oude Testament, de Koperen platen waarop de subsidies van het voorrecht van de Cochin heersers waren geregistreerd en de prachtige Chinese hand beschilderde tegels zijn van belang. Dagelijks geopend van 1000 tot 1200 uur. en 1500 tot 1700 uur: Gesloten op zaterdag en op Joodse feestdagen. Fort Cochin strand Een wandeling langs het strand, met name bij zonsondergang met de Chinese visnetten en varen de schepen op de achtergrond, is een fijne ervaring. Veel Europese bungalows is te zien langs de kustlijn.. Chinese visnet Deze Chinese visnet is fantastisch. Aan de ingang van de haven deze netten langs de backwaters zijn een fascinerend gezicht. Overnachting hotel.

Dag 14 Cochin – Ooty

Na ontbijt vertrekt u naar Ooty. Na aankomst transfer naar hotel. OOTACAMUND meest bekend als OOTY. Het wordt meestal aangeduid als de Koningin van de Zuidelijke Hills. Gelegen in het midden van de vier hoge heuvels; Doddabetta, Snowdon, Elk heuvel en Club Hill. Het drives zijn naam aan de Niligiri of de Blue Mountains – naam aan de heuvels van de inwoners voor meer dan 850 jaar ten gevolge van de blauwe waas van wolken die enveloppe de heuvel hellingen. Hill bedekte hellingen in een overdaad van Wilde bloemen, aanplantingen van kardemom en thee, en eucalyptus bossen nemen over het landschap. Ooty biedt u de mooiste wandelingen, in dichte bossen, mooie bergroutes en tot fantastische uitzichten zoals Wenlock Downs, Snowdon, Ketty Valley en Doddabetta Peak. Vanaf hier kunt u zweep in de Blue Mountains, kuieren door de mistige bossen, de kans op onverwachte watervallen en schitterende vogelsoorten. Canter, op pony’s of een romantisch picknicken in het bos. Overnachting hotel.

Dag 15 Ooty

Na het ontbijt gehele dag stadtour van Ooty. U bezoekt Roze Garden ligt in het hart van de stad Ooty, deze tuin is prachtig aangelegd in terrassen met roze tunnels, pergola’s en Bouwers met roze crepeer. Het werd opgericht in het jaar 1995 ter gelegenheid van de 100e bloem tonen van de Botanische tuin. Vandaag, deze tuin heeft de grootste collectie van rozen in het land. Hybride Thee Rozese, miniatuur rozen, Floribunda, Ramblers, rozen van ongebruikelijke kleuren zoals zwart en groen zijn enkele van de meer dan 2000 soorten rozen dat zal boeien uw zintuigen. De Ooty Lake Dit kunstmatige meer werd gebouwd door John Sullivan, de eerste verzamelaar van Ooty. Oorspronkelijk bedoeld als een irrigatietank werd gebaggerd in de loop van de jaren 1823-1825. Botanische Tuin Deze tuin werd aangelegd in 1847 door de Markies van Tweetal en is verspreid over 55 hectare. Weelderige groen goed onderhouden gazons, zeldzame boomsoorten (zoals de kurk die boom is waarschijnlijk de enige boom die in India, het papier schors boom en de aap puzzel boom – apen niet kan klimmen deze boom), een 20 miljoen jaar oude fossielen boom, een Italiaanse tuin grenst aan een zwembad, een grote variëteit aan bloeiende struiken en planten in vele tinten (exotisch en sier-),. Doddabetta piek bij een hoogte van 2623 meter, Doddabetta Peak is het hoogste punt in de wijk. Gelegen op ongeveer 10 km van de stad Ooty is een van de meest prominente oog punten rond Ooty. De top van de piek nog steeds gedekt door mist het grootste deel van de tijd, maar op een heldere dag kunt u een blik werpen op het landschap. Overnachting in hotel.

Dag 16 Ooty – Mysore

Na ontbijt vertrekt u naar Mysore. Na aankomst transfer naar hotel. MYSORE Het culturele hart van Karnataka, een stad van de natuurlijke schoonheid, koninklijke uitstraling en ouderwetse charme zij nooit niet aan charme haar bezoekers. De Mysore van legendes ontleent zijn naam aan beroemde demon genaamd Mahishasure, een groot krijger die regeerde als tiran tot hij werd vermoord door de godin Chamundeshwari. Middags bezoekt u aan de Brindavan Gardens (19 km van de stad) zijn beroemd om hun muzikale fonteinen. Gekleurde footlights licht op de schietpartij sprays die dansen op de begeleidende muziek! Het is eigenlijk een onderdeel van een gigantische dam, de Krishnarajasagar, dat is een 130 km ² water en brandstof een vermogen van het station. Overnachting in het hotel.

Dag 17Mysore

Na het ontbijt bezoek Mysore. Een onmisbaar hoogtepunt van een bezoek aan Mysore is het Maharadja Paleis, dat nog steeds gedeeltelijk dient als woning van een afstammeling van de laatste maharadja. Het adembenemende paleis is een uitstekend voorbeeld van de overweldigende pracht en praal waarin de voormalige vorsten leefden. Fijn bewerkte houten deuren leiden naar zalen met gigantische zuilen en prachtige mozaïekvloeren. De felle kleuren en een overdaad aan tierelantijnen maken het geheel nog eens extra bombastisch. De Durbar Hall is waarschijnlijk de allermooiste zaal, maar ook de binnen de muren van het paleis gevestigde Sri Shweta Varahaswamy-tempel mag u niet missen. Op zondagavond wordt het paleis verlicht met duizenden lampjes, een sprookjesachtig gezicht, dat elke bezoeker zich nog lange tijd zal herinneren.

Even buiten de stad op de top van Chamundi Hill ligt de Sri Chamundeswari-tempel, gewijd aan een van de zeven beschermgoden van Mysore. Hoewel pelgrims geacht worden de 1000 traptreden naar boven te beklimmen, is de tempel ook via een asfaltweg langs de achterkant van de heuvel te bereiken, waarna u eventueel de tocht naar beneden kunt maken. Vanaf de top heeft u een mooi uitzicht over de stad. Halverwege de trappen naar beneden treft u een vijf meter hoog beeld van de stier Nandi aan, het vervoermiddel van Shiva. Passerende pelgrims maken hier altijd even een stop om ‘prasad’ (gepofte rijstkorrels) te offeren. Nandi zelf draagt steevast een krans van verse oranje bloemen om zijn nek. Overnachting in het hotel.

Dag 18 Mysore – Bangalore

Na ontbijt vertrekt u naar Bangalore. Onderweg stoppen bij Sravanbelagola om het De enorme 17.7mtr hoge monolithische standbeeld van de eerste Jain salie Gommateshwara Bahubali en fresco’s. Daarna verder rijden naar Bangalore. Na aankomst transfer naar hotel. Middag stad tour van Bangalore bezoekt u Vidhana Soudha Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van de stad, is een prachtig graniet structuur huisvesting zowel de wetgevende kamers van de regering staat. Dit gebouw is permanent eerbetoon aan de Indiase tempel architectuur en de trots of Bangalore. Lalbagh De exotische tuinen, aangelegd door Hyder Ali in 1760, span een gebied van 240 hectare in het hart van Bangalore, India is een van de mooiste botanische tuinen. Dit heeft de sleutel tot grote bijdrage aan het behoud van de stad gezond milieu voor de generaties. Paleis van Tipu Sultan Paleis van de “Tijger van Mysore” – TIPU SULTAN is een van de meest opmerkelijke islamitische gebouwen in de stad, deze twee verdiepingen versierde houten paleis is omgebouwd tot een museum en een schat aan informatie over de roemruchte periode van Hyder Ali en Tipu Sultan. Bull Tempel De Tempel is beroemd om de mythe die het vervoert en een te gekke monolithische godheid van Nandi, de hemelse stier, gesneden in de typische stijl van de architectuur Dravidisch. De omvang van de monumentale structuur van het meten van 4,57 meter hoog en 6,10 meter in lengte, is werkelijk adembenemend. Overnachting in het HOTEL.

Dag 19Bangalore – Mumbai

Na Ontbijt, transfer naar de luchthaven voor uw vlucht 9W 2126 naar Mumbai. Bij aankomst in Mumbai Transfer naar uw hotel. Rest van de dag vrij. Overnachting in het hotel.

Dag 20 Mumbai

Na ontbijt in het hotel een excursie naar Elephanta eilanden (een UNESCO World Heritage site) per boot. Elephanta Caves – 9kms over zee. Deze 7e eeuw rock gesneden grot tempels gewijd aan Lord Shiva zijn gelegen op de top een heuvel op het eiland. Met eeuwige herinneringen van de dag De grotten zijn beroemd om hun rots gesneden sculpturen. Het eiland zelf is opgebouwd uit twee conische heuveltjes. Gesneden uit massief Basalt rock, creëren ze een vertegenwoordiging van de berg de woonplaats van Heer Shiva. Binnen in de tempel in de grotten, licht gieten in vanaf drie zijden geeft de indruk da de beelden zijn bewegen. Gigantische pijlers lijken te zijn ter ondersteuning van de grot plafond. Binnen deze majestueuze tempel bestaat een grote zaal met 9 gebeeldhouwde panelen die in Shiva verschillende houdingen. Overnachting in het hotel.

Dag 21 Mumbai – Amsterdam

Vroege Ochtends, Terugvlucht naar Amsterdam.

Map
Photos