Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

TIJGER, TAJ EN TEMPEL

Price
Price
June 20, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3370

15 Dagen / 14 Nachten

Delhi – – Jaipur – Ranthambore – Bharatpur – Fatehpur Sikri – Agra – Bandhavgarh – Kanha – Jabalpur – Delhi

Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

 

Itinerary

Dag 01 Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02 Delhi

Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustushelden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De Koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in het hotel.

Dag 03 Delhi – Jaipur

Ontbijt in het hotel en vertrekt u naar Jaipur “The Pink City” (Roze Stad) De schilderachtige en oude hoofdstad van Rajasthan gebouwd door Raja Sawai Jai Singh in 1727, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum. Namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 04 Jaipur

Na het Ontbijt in het hotel bezoekt u eerst de het bekende Paleis der Winden (Hawa Mahal) en rijdt u naar Amber Fort. Geniet van het fort beklimming van de olifant weer op een Koninklijke wijze. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

‘s Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleis bezoekt u het stadspaleis van de Maharadja’s met zijn talloze kunstvoorwerpen, en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium. Overnachting in het hotel.

Dag 05 Jaipur – Ranthambore National Park:

Ontbijt in het hotel en vertrekt u naar Ranthambore. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Dit Nationale Park heeft dichte jungle, afgewisseld met open grasland, steile rotspartijen met daarop een fort uit de tiende eeuw, beken en meren, en hier en daar een romantische ruïne. Dankzij Project Tijger maakt u kans een tijger te zien, maar de antilopen, nilgai, sambar, gazellen, krokodillen, wilde zwijnen en een zeer rijke vogelwereld zijn al zeer de moeite waard. In de middag eerst safari in Ranthambore National park. Overnachting in het hotel.

Dag 06 Ranthambore National Park

‘s Ochtends bij zonsopgang volgt de eerste safari op de dag. Je stapt in een jeep of canter (grote jeep). Rond dit uur spoken er vaak enkele tijgers rond de meren en kan het meteen raak zijn. Zelfs zonder tijgers is de safari over de zandwegen van Ranthambore een betoverende ervaring. Er zijn prachtige sfeeruitzichten van meren met olifantengras met veel dieren. Hier en daar staan de nostalgische optrekjes van de Maharadja. Later na ontbijt gaan voor vogel kijken buiten het park, Op zoek naar Indisch Zandhoen, Roodbuikzandhoen, Leeuweriken, Piepers en Pareldwergfazant. Aan het eind van de ochtend kom je terug voor de lunch. Na even relaxen volgt nog een safari in de middag. Andere dieren die u kunt zien zijn luipaarden, gestreepte hyena’s, jakhalzen, lippenberen, moeraskrokodillen, wilde zwijnen, diverse herten soorten en jungle katten. Ook heeft Ranthambore een rijk vogelleven met maar liefst 272 soorten. Overnachting in het hotel Overnachting in hotel.

Dag 07Ranthambore National Park / Bharatpur

In de ochtend wordt u naar het station van Sawai Madhopur gebracht voor de airconditioned trein om 09.35 uur naar Bharatpur. Op het perron van Bharatpur wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. In de middag gaat u met gids op zoek naar Hindoe-nachtzwaluw, Roerdomp, Woudaapje, Chinees Woudaapje, Coromandeloehoe, Aziatische Valkuil, Roodkeelnachtegaal, Saruskraanvogel, en anderen in Keoladeo National park Bharatpur. Overnachting in het hotel.

Dag 08Bharatpur – Fatehpur Sikri

Ontbijt in het hotel en vertrekt u naar de Agra. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water. Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Agra. – een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land. Rest van de dag vrij te bestendig. Overnachting in het hotel.

Dag 09 Agra – Umaria – Bandhavgarh

Ontbijt in het hotel. ‘s Ochtends bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Taj Mahal Gebouwd door Shah Jahan, de Taj is een wit marmeren gedenksteen met zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal. Dit monument heeft 22 jaar in te vullen en werd ontworpen en gepland door de Perzische architect Ustad Isa. Afgezien van het prachtige design perfecte symmetrie en evenwicht, de Taj is ook opgemerkt met name voor zijn elegante koepels, intricately gesneden schermen en enkele van de beste inlegwerk ooit gezien, daarna AGRA FORT – gebouwd door de beroemde Mughal keizer Akbar in 1565 AD, het fort is voornamelijk van rode zandsteen. In de middag transfer naar Agra trien station voor trein naar Umaria dichtstbijzijnde treinstation naar Bandhavgarh met diner pakket. Overnachting in het trein.

Dag 10Bandhavgarh

Vroeg in de ochtend Om 05.00 uur wordt u op het station van Umaria verwelkomd en in ca 30 minuten naar uw hotel gebracht waar u drie nachten verblijft.
Bandhavgarh, in 1968 uitgeroepen tot nationaal park en sinds 1994 onderdeel van Project Tijger, wordt algemeen beschouwd als het beste park om tijgers te zien. Het landschappelijk fraaie park ligt om een 300 meter hoog rotsplateau heen waarop een imposant 2000 jaar oud fort staat. Van dit fort wordt al melding gemaakt in de Mahabharata (een zeer oud Sanskriet gedicht). De tempels, sculpturen en paviljoenen zijn stille getuigen van deze voorbije periode.
Na het thee/koffie eerste safari in Bandhavgarh National Park is één van de mooiste natuurparken van India. Het landschap is erg divers. Het is een mix van tropische jungle, dreigende rotsformaties en uitgestrekte graslanden. In dit park is de kans op het zien van tijgers het grootst. Wij maken twee jeepsafari’s per dag, namelijk in de vroege morgen en in de late middag. Overnachting in het hotel.

Dag 11 Bandhavgarh

vroege morgen en in de late middag maakt Safari in de park. Naast de tijgers zijn er ook andere dieren te zien zoals herten, wilde beren, langoer apen en meer dan 150 vogelsoorten. Ook is het mogelijk om een wandeling te maken in de bufferzone van het park. Tijdens de wandeling kun je kennis maken met de lokale flora. Dit kan ter plaatste geregeld worden. Overnachting in het hotel.

Dag 12 Bandhavgarh – Khajuraho

vroege morgen maakt laatste Safari in de park to zie de tijger, Panther en vele soorten herten, wilde zwijnen. Daarna na ontbijt vertrek naar Khajuraho – bekend om haar erotische tempelcomplexen. Overnachting in het hotel.

Dag 13 Khajuraho – Varanasi

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de tempels van Khajuraho, die vooral bekend zijn vanwege hun erotische beelden uit de Kama Sutra. De tempels zijn ca. 1000 jaar oud en ze zijn nog in een onwaarschijnlijk goede staat, al zijn het er in totaal nog slechts 22 van de oorspronkelijke 85.
In de Middag transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Varanasi – de stad van Shiva, is een heilige stad, gelegen aan de Ganges, de heilige rivier. Aankomst te Varanasi en transfer naar het Hotel.
Na het lunch bezoekt u Sarnath, de bakermat van het Boeddhisme. Ooit hield Boeddha hier zijn eerste prediking. Dit belangrijke pelgrimsoord bevat prachtige 3e-eeuwse stoepa’s en kloosters. Tevens vinden we er een interessant archeologisch museum. Overnachting het hotel.

Dag 14 Varanasi – Delhi

‘s Ochtends vroeg (05.30 opstaan) boottocht over de Ganges, zie de zonsopgang boven de rivier, aarti en de rituele bedrijvigheid langs de rivier, aansluitend een wandeling door het oude centrum (een wirwar van hele smalle straatjes) met o.a. de “gouden” tempel en de lijkverbranding aan de speciale ghats.
In de Middag, transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Aankomst te Delhi en vanavond dineert u op een fantastische locatie en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 15 Delhi – Amsterdam

Vroege Ochtends, Terugvlucht naar Amsterdam. (De meeste luchtvaartmaatschappijen vertrekken rond middernacht vanuit Delhi naar Europa.).

Map
class=””>