Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

PANORAMISCHE VAN LADAKH

Price
Price
March 4, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3649

14 Dagen / 13 Nachten
Delhi – Leh – Shey – Thiksey – Stok – Alchi – Likir – Uley Tokpo – Basgo – Nubra Valley – Leh – Delhi
Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

Itinerary

Dag 01 Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02 Delhi

Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustushelden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De Koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in het hotel.

Dag 3Delhi – Leh

Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven. Aansluitend vliegt u door naar Leh, hoofdstad van de provincie Ladakh, “land der Passen”, gelegen op 3500 m.. Het stadje is eigenlijk een kleine oase in eengrote droge bergkom. De rest van de morgen is ter vrije besteding om te wennen aan deze hoogte.
‘s Middags volgt een eerste kennismaking met een bezoek aan de Shanti Stoepa en een wandeling over de bazaar. Overnachting.

Dag 4 Leh – Shey – Thiksey – Stok – Leh

Na het ontbijt maakt u een excursie naar de gompa’s en stupa’s in de plaatsjes Shey, Stok en Thiksey. Het klooster van Thiksey ligt schitterend tegen een kale berghelling. Tientallen kleine witte huisjes bieden de monniken van het klooster onderdak. Op de top ziet u het imposante roodstenen hoofdgebouw. Aansluitend bezoek aan het Paleis van Stok, de residentie van de laatste koningin van Ladakh. In dit tot museum omgebouwde paleis kunt u beeldschone “paraks” bewonderen. Dit met turkooizen ingelegde hoofddeksel is onderdeel van de bruidsschat. Overnachting.

Dag 5 Leh – Alchi – Likir – Uley Tokpo

Ontbijt. U volgt een indrukwekkende route langs de kronkelende Indus op weg naar Uley Tokpo. Onderweg bezoekt u de kloosters van Alchi en Likir.
In het plaatsje Alchi zult u zeer interessante Boeddhabeelden, prachtige uit hout gesneden sculpturen en de enige voorbeelden van muurschilderingen uit de 11e eeuw. U bezoekt tevens Likir waar zich een kloosterschool heeft gevestigd. Overnachting in goed uitgeruste tenten in Uley Tokpo.

Dag 6Uley Tokpo

Ontbijt. Volle dag excursie naar de kloosters van Lamayuru en Ridzong. In Lamayuru leefden vroeger meer dan 400 monniken. Na een bezoek aan het klooster van Ridzong reist u naar terug naar Ule Tokpo. Overnachting.

Dag 7Basgo – Leh

Ontbijt. Aansluitend reist u terug naar Leh. Onderweg bezoekt u het pithoresque dorpje Basgo. Overnachting.

Dag 8 Leh

Ontbijt. Bezichtiging kloosters Hemis, Takthok en Chemrey. Overnachting.

Dag 9Nubra Valley

Ontbijt. aansluitend reist u per jeep over de Khardong La pas (5359 m), de hoogste voor gemotoriseerd verkeer begaanbare bergpas in India, naar de Nubra valei. Overnachting in goed uitgeruste tenten nabij het dorpje Tegar.

Dag 10 Nubra Valley

Ontbijt. Er staat een volle dagwandeling op het programma. U bezoekt met gids enkele zeer afgelegen kloosters. Overnachting in tenten.

Dag 11 Leh

Ontbijt. Terugreis naar Leh. Overnachting.

Dag 12 Leh

Ontbijt. Dag ter vrije besteding. Overnachting.

Dag 13 Leh – Delhi

Transfer naar de luchthaven van Leh voor de vlucht naar Delhi. Na aankomst heeft u een transfer naar hotel. ‘s Avonds laat heeft u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht na middernacht naar Amsterdam.

Dag 14 Delhi – Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam.

Map
Photos