Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

NOORD INDIA VOGELS TRAILS

Price
Price
May 28, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3574

21 Dagen / 20 Nachten

Delhi – Ranthambore – Jaipur – Bharatpur – Fatehpur Sikri – Agra – Delhi – Corbett – Nainital – Dhikala (Corbett) – Delhi

Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

Itinerary

Dag 01 Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02 Delhi

‘S Ochtends bij leisure. In de middag gaan voor vogels kijken aan de rivier Yamuna. Mogelijke waarneming van Kookmeeuw, Bruinkopmeeuw (Brown Headed Gull), Sterns, Ooievaars (Storks), Indische sporenkievit en 4-5 soorten Prinia, Gestreepte Woltimalia en vele anderen soort van vogels. Overnachting in het hotel.

Dag 03 Delhi / Ranthambore National Park

‘s Ochtends transfer naar treinstation en aansluitend vertrek naar Sawai Madhopur.(vertrek 07.40 uur). Bij aankomst (13.03 uur) op het Sawai Madhopur station wordt u opgewacht door uw chauffeur voor transfer naar Ranthambore. Dit Nationale Park heeft dichte jungle, afgewisseld met open grasland, steile rotspartijen met daarop een fort uit de tiende eeuw, beken en meren, en hier en daar een romantische ruïne. Dankzij Project Tijger maakt u kans een tijger te zien, maar de antilopen, nilgai, sambar, gazellen, krokodillen, wilde zwijnen en een zeer rijke vogelwereld zijn al zeer de moeite waard. In de middag eerst safari in Ranthambore National park. Overnachting in het hotel.

Dag 04 Ranthambore National Park:

‘s Ochtends bij zonsopgang volgt de eerste safari op de dag. Je stapt in een jeep of canter (grote jeep). Rond dit uur spoken er vaak enkele tijgers rond de meren en kan het meteen raak zijn. Zelfs zonder tijgers is de safari over de zandwegen van Ranthambore een betoverende ervaring. Er zijn prachtige sfeeruitzichten van meren met olifantengras met veel dieren. Hier en daar staan de nostalgische optrekjes van de Maharadja. Later na ontbijt gaan voor vogel kijken buiten het park, Op zoek naar Indisch Zandhoen, Roodbuikzandhoen, Leeuweriken, Piepers en Pareldwergfazant. Aan het eind van de ochtend kom je terug voor de lunch. Na even relaxen volgt nog een safari in de middag. Andere dieren die u kunt zien zijn luipaarden, gestreepte hyena’s, jakhalzen, lippenberen, moeraskrokodillen, wilde zwijnen, diverse herten soorten en jungle katten. Ook heeft Ranthambore een rijk vogelleven met maar liefst 272 soorten. Overnachting in het hotel Overnachting in hotel.

Dag 05 Ranthambore National Park

‘S Ochtends excursie naar Soorwal Dam (7 km) voor de vogels kijken. Op Soorwal Dam, naast vele andere soorten vogels, op zoek naar Indiase renvogel of grovere en Griel. Middag volgt Safari in het park. Het 410 sq. km grote Ranthambore Tijger Reserve, ooit het privé jacht domein van de Maharadja’s van Jaipur, ligt in de laag vlaktes van centraal India. Het is een schitterend park met rollende heuvels begroeid met droge gemengde loofbossen, open boslanden, rotspartijen en een aantal meren. Overnachting in hotel.

Dag 06Ranthambore National Park / Bharatpur

In de ochtend wordt u naar het station van Sawai Madhopur gebracht voor de airconditioned trein om 09.35 uur naar Bharatpur. Op het perron van Bharatpur wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. In de middag gaat u met gids op zoek naar de vele vogels in Keoladeo National park Bharatpur. Overnachting in het hotel.

Dag 07Bharatpur

Hele dag voor vogelen kijken in het park (wandelen, riksja, Boot) Na een vroeg ontbijt vertrekken naar het park voor de vogel. Bijna 400 soorten zijn te vinden in het park waaronder migranten lokale migranten en lokale bewoner. Soorten die normaal gezien ook Ooievaars, Uil, Veldrietzanger, Tjiftjaf, Blauwe Kiekendief, Bruine Kiekendief en Kinabalu-slangearend, Slangenarend. lunchpakket zou worden verstrekt in het park. Over nacht in het hotel.

Dag 08Bharatpur

Hele dag voor vogelen kijken in het park, speciaal op zoek naar Hindoe-nachtzwaluw, Roerdomp, Woudaapje, Chinees Woudaapje, Coromandeloehoe, Aziatische Valkuil, Roodkeelnachtegaal, Saruskraanvogel, en anderen. lunchpakket zou worden verstrekt in het park. Overnachting in het hotel.

Dag 09Bharatpur

Excursie naar Bundh Baretha (dam), 45 km van de Bharatpur. Vogels kijken op de Dam, op zoek naar Indische Schaarbek, Indische Dwergaalscholver, Indische Aalscholver, Aalscholver, Steppearend, Shikra, Stewart-gors en vele andere soorten. lunchpakket zou worden verstrekt in het park. Overnachting in het hotel.

Dag 10Bharatpur / Fathepur Sikri /Agra

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Agra. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water.
Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Agra – een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land. In de Middag bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Taj Mahal Gebouwd door Shah Jahan, de Taj is een wit marmeren gedenksteen met zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal. Dit monument heeft 22 jaar in te vullen en werd ontworpen en gepland door de Perzische architect Ustad Isa. Afgezien van het prachtige design perfecte symmetrie en evenwicht, de Taj is ook opgemerkt met name voor zijn elegante koepels, intricately gesneden schermen en enkele van de beste inlegwerk ooit gezien, daarna AGRA FORT – gebouwd door de beroemde Mughal keizer Akbar in 1565 AD, het fort is voornamelijk van rode zandsteen..

Dag 11 Agra / Corbett National Park

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Corbett. Onderweg stop voor dolfijnen te kijken en vogels te kijken op Ganges rivier, daarna rijdt u naar Corbett. Blijven rijden naar Corbett, Na aankomst transfer naar hotel. Rest van de dag vogelen in de buurt van Resort. Overnachting in het hotel.

Dag 12 Corbett National Park

Na ontbijt gehele dag vogels kijken in de buurt van de rivier Kosi en Kumeria Forest. kijk voor Ibissnavel, Aziatische Waterspreeuw, Goudvoorhoofd-bladvogel, Oranjebuikbladvogel, Staartmees, Roodkopstaartmees, Kleine Vorkstaart, Zwartrug-vorkstaart, Purperhoningzuiger, Groenstaart-honingzuiger. Overnachting in het Resort.

Dag 13 Corbett / Dhikala

‘S ochtends stapt u in een jeep en rijdt u naar het eenvoudige Dhikala Guesthouse midden in de wildernis van het Corbett National Park waar u twee nachten verblijft. Het guesthouse ligt op een plateau met een schitterend uitzicht over de Ram Ganga vlakte in de diepte waar meestal wel olifanten te zien zijn, de rivier, het meer en voetheuvels van de Himalaya in de verte. Onderweg maakt u een mooie game drive op zoek naar olifanten, tijgers en vele andere wilde dieren en vogels. Op een paar honderd meter van Dhikala staat een observatietoren met een panoramisch uitzicht. Overnachting in het guesthouse.

Dag 14Dhikala

Het schitterende Corbett ligt in de 1.200 meter hoge voetheuvels van de Himalaya en wordt in tweeën gedeeld door de Ram Ganga rivier. In het park kunt u verschillende habitats zien zoals dichte jungles, open boslanden, graslanden en brede rivier beddingen. Op uw game drives en tochten per olifant hebt u goede kans om tijgers, luipaarden, lippen beren, zwarte Himalaya beren, gavialen en vele andere zoogdieren tegen te komen. Voor vogelaars is het park met meer dan 400 waargenomen vogelsoorten een waar paradijs. Vandaag maakt u in de ochtend een game drive en in de middag een safari op de rug van een olifant. Een avontuurlijke tocht dwars door de wildernis waarbij u een hele goede kans hebt om tijgers tegen te komen. Zoek voor vogels Witbandzeearend, Zeearend, Kleine Rivierarend, Visarend, Bonte Kiekendief, Bruinkapspecht, Indische Bonte Specht, Dubbelneushoornvogel Overnachting in het guesthouse.

Dag 15Dhikala / Nainital

‘S Ochtends vertrek naar Nainital, Birding op de weg. Bij aankomst Inchecken bij het hotel. Overnachting in hotel.

Dag 16 Nainital

Na ontbijt gehele dag vogels kijken op sneeuw weergavegebied en Killbery, op zoek naar Lammergier, Lammergier, Aasgier, Indische Oorgier, Oranjeborstpapegaaiduif, Grote Alexanderparkiet, Gevlekte Dwergooruil, Bergbuulbuulen andere vele andere vogels. Overnachting in het hotel.

Dag 17 Nainital

Na ontbijt gehele dag vogels kijken op Sattal op zoek naar Geelrug-honingzuiger Tickell-lijster, Bruine Boomklever, Witkuif-lijstergaai, Zwartkin-boomtimalia en vele meer vogels. Overnachting in het hotel.

Dag 18 Nainital / Corbett

‘S Ochtends vertrek naar Corbett, Onderweg op Mongolly vallei stoppen voor vogels hier kunt u Lijsters vinden, Witkeel-lijstergaai, Roodkin-lijstergaai, Roodkop-lijstergaai, Chinese Fluitlijster, Himalayaboomkruiper, Bruinkeelboomkruiper, Goudborst-buulbuul, Vlaamse Gaai, Roodsnavelkitta, Himalajaglansfazant, Kastanjekoptesia, Schubborsttimalia en andere soorten. Blijven rijden naar Corbett, en inchecken in het hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 19Corbett

‘S Ochtends en middag jeep safari in het in Bijrani van Corbett park. Overnachting in het hotel.

Dag 20Corbett / Delhi

‘S Ochtends vertrek naar Delhi, bij aankomst in de Delhi, Kamers in het hotel voor het wassen. Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 21 Delhi/ Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam

Map
Photos