Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

PANORAMA VAN HIMALAYA

Price
Price
March 4, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2924

14 Dagen / 13 Nachten

Delhi  Amritsar – Dharamsala – Pragpur – Shimla – Chandigarh  Delhi

Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

 

Itinerary

Dag 01 Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02 Delhi

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in hotel.

Dag 03Delhi – Amritsar

Na het ontbijt transfer naar het station en per Shatabdi express trein naar Amritsar. Aankomst kort na de middag. Onthaal en transfer naar hotel.
In de namiddag vertrek naar Wagah, de grenspost tussen India en Pakistan voor het bijwonen van de avondceremonie: de wisseling van de wacht. Overnachting in het hotel.

Dag 04 Amritsar

Na het ontbijt bezoek aan de stad gesticht in 1579 en betekent letterlijk ”Vijver van Nectar”. Het is de heiligste stad voor de Sikhs. Bezoek aan de prachtige Gouden Tempel gebouwd in het midden van een vijver. Het is tevens de bewaarplaats van het heilige boek van de Sikhs, de Granth Sahib. De muren van de tempel zijn rijkelijk versierd met half -edelstenen, fresco”s en glaswerk. Een bezoek aan deze tempel is de vurige wens van elke Sikh en men ziet er dan ook de hele dag bezoekers in stille aanbidding zitten. Naast de tempel staat de Akal Takht of de Onsterfelijke Troon. Het is de hoogste zetel bij de Sikh Autoriteiten en tevens een wapenopslagplaats. Bezoek aan de tuin van Jallianwala Bagh. Deze plaats bekend om zijn meest beruchte bloedbad onder Britse regel. Het is 400 meter ten noorden van de Gouden Tempel. De Britse generaal Dyer werd de luitenantgouverneur van de provincie in 13 april 1919. Hij verboden alle vergaderingen en demonstraties onder leiding van de indianen tegen de economische tegenslag door de Tweede Wereldoorlog. Op 13 april 1919, pelgrims gegoten in Amritsar te vieren Baisakhi het festival, een vakantie in de Sikh-kalender.
De rest van de dag vrij voor eigen activiteiten. Overnachting in het hotel

Dag 05 Amritsar – Dharamsala

Ontbijt. Vertrek naar Dharamsala, het ballingsoord van de Dalai Lama. Dharamsala is het belangrijkste stadje van de Kangra-vallei. Deze kleine bergpost – het tijdelijke hoofdkwartier van de Dalai Lama – ligt op 1250 meter hoogte, bezit dichte spar- en cederbossen, vele rivieren, gezonde koele lucht en een spectaculaire omgeving. Er zijn hier bovendien vele oude tempels. U overnacht in het buiten Dharamsala hotel.

Dag 06Dharamsala

Ontbijt. Dag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan de residentie van de Dalai Lama, aan de Tibetaanse bibliotheek en aan de verschillende kloosters. De aanwezigheid van de Tibetaanse vluchtelingen geeft de indruk dat men zich eerder in Tibet dan in India bevindt. Overnachting.

Dag 07 Dharamsala – Pragpur

Ontbijt. Vertrek naar het dorpje Pragpur. U overnacht in de voormalige Residentie van een invloedrijke rechter dat werd omgevormd tot een comfortabel hotel. Overnachting in hotel.

Dag 08Pragpur

Ontbijt. Dag ter vrije besteding. Pragpur is een charmant rustig dorpje met kasseistraatjes en ligt aan het begin van de Kangra Vallei. Er zijn verschillende prachtige wandelroutes uitgezet. Overnachting.

Dag 09Pragpur – Shimla

Ontbijt. Aansluitend heeft u een transfer naar Shimla. Onderweg geniet u van het overweldigende natuurschoon. Shimla, dat gedurende de zomermaanden de hoofdstad was van de Britse overheersers, kunt u heerlijk wandelen over de Mall. Het stadje is gebouwd op een zeer steile bergrug en ligt op een hoogte van 2.200m. Overnachting in het hotel.

Dag 10 en 11 Shimla

Dagen ter vrije besteding op basis van logies/ontbijt. Er zijn verschillende dagexcursies vanuit Shimla. Bezoek bijvoorbeeld Kufri. Deze kleine bergpost ligt zo’n 16 km vanaf Shimla, op een hoogte van 2622 meter. Het is reeds lang bekend om zijn uitzichten. U kunt hier door dichte cederbossen de Mahasu piek oplopen. U reist dan eventueel terug via het plaatsje Chail.

Dag 12 Shimla – Chandigarh

Ontbijt. Aansluitend vertrek naar Chandigarh. Chandigarh is een unieterritorium en hoofdstad van de deelstaten Punjab en Haryana. Het is een voor Indiase begrippen ultra modern bestuurscentrum, ontworpen door Le Corbusiers, geassisteerd door enkele Europese en Indiase architecten. Men begon met de bouw in 1951 en zes jaar later kon de stad in gebruik worden genomen. Chandigarth bestaat uit 47 sectoren, elk van 800 bij 1200 meter. De moeite van een bezoek waard zijn: Het Capitol-complex (de grote schepping van Le Corbusier), De Rock Garden en Roze Garden..

Dag 13 Chandigarh – Delhi – Amsterdam

Na het ontbijt vertrek van Chandigarh naar Delhi. Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 14Delhi/Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam

Map
Photos