Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Huwelijksreis vakantie

Price
Price
March 4, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2997

Natuur van Noordoosten

11 Dagen / 10 Nachten

Delhi – Bagdogra – Darjeeling – Pemayangste – Gangtok – Kalimpong – Bagdogra – Delhi

Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

Itinerary

Dag 01 Amsterdam – Delhi

U vertrekt van Amsterdam naar Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van de agent. Hij overhandigt u de vouchers en neemt de reis nog even met u door. Daarna transfer naar uw hotel. Overnachting in hotel.

Dag 02 Delhi

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in hotel.

Dag 03 Delhi – Bagdogra – Darjeeling

‘S Ochtends na het ontbijt transfer naar de binnenlandse luchthaven voor de vlucht naar Bagdogra. Bij aankomst en rijden naar Darjeeling (2134 m) te bereiken door het bedekken van ca.. 110 km in 4 – 5 uur. De route slingert zich een weg door theeplantages. Er is een smalspoor lijn parallel aan en kriskras de weg. Darjeeling is wel de parel in de kroon. Bij aankomst inchecken in het hotel voor overnachting.

Dag 04 Darjeeling

‘S Ochtends bezoek Tijgerheuvel om de zonsopkomst te zien en krijgen ook het beste uitzicht van de derde’ s werelds hoogste berg Kanchenjunga en andere pieken. Op de terugweg bezoeken Ghoom Klooster Verankering Maitreyee Boeddha. Na het ontbijt gaan voor een ritje in de beroemde speelgoed trein een half uur. Bezoek Botanische Tuinen, Observatorium heuvel, bergbeklimmen instituut om de geschiedenis en de gebruikte apparatuur in de eerste verovering van Mount Everest door Sir Edmond Hillary en Tenzing Norge te weten. Bezoek Zoölogisch park om de Siberische tijgers, lama’s, Himalaya Zwarte beer of Kraagbeer en Panda te zien. Bezoek theeplantages en de Tibetaan Refugié zelfhulp centrum voor wollen tapijt en lederen producten. Overnachting in hotel.

Dag 05 Darjeeling – Pemayangste

Na het ontbijt rijden we naar Pemayangste (5 -6 uur ongeveer). Vandaag de dag rijden is echt een naturalistisch verrukking. De heuvel zijkanten en de berghellingen van Sikkim zijn bezaaid met heldere vlekken van ontelbare kleuren. Bij aankomst in Pemayangste inchecken in hotel. ‘S Middags ter vrije besteding. ‘S Avonds vogels kijken op Rabdenste paleis ruïnes. Toonaangevende ornithologen dr. Salim Ali had opgemerkt ongeveer 120 soorten Himalayan vogels in dit kleine gebied. Overnachting in hotel.

Dag 06 Pemayangste

‘S Ochtends trekken we 3 km bergop naar de Sanga Choelling klooster op een heuvel top te bezoeken. Bij het bereiken van, bekijk de zonsopgang en uitstekend zicht op de Khanchendzonga & de aangrenzende pieken. Van hieruit wordt het vallei van Nepal kan ook gezien worden. Later bezoek
aan de Pemayangste klooster, ook wel bekend als de “Perfect subliem lotus” is een van de oudste in Sikkim. ‘S Middags excursie naar Kachoepatri meer op een afstand van 27 km worden gedekt in bijna 2 uur. Als heilig beschouwd door de lokale bevolking. Hoewel omringd door dichte bossen, zou men verbaasd zijn om geen enkel blad op het meer te vinden. Bezoek het nabijgelegen klooster. Later terug naar het hotel aan de schemering (ondergaande zon) kijken vanuit het hotel.

Dag 07 Pemayangste – Gangtok

Vandaag rijden we naar Gangtok, een sprookjesachtige hoofdstad in de wolken, balanceert precair op de steile berghellingen, omgeven door weelderige rijstterrassen, gierzwaluwen stromende rivieren en verre sneeuw uitzicht. Het is gelegen in de lagere Himalaya en was een klein gehuchtje tot de bouw van de Enchey klooster in 1840 maakte het een pelgrimsoord. Het werd een belangrijke reisonderbreking tussen Tibet en Brits India aan het eind van de 19e eeuw. Het is ook een centrum van de Tibetaanse boeddhistische cultuur en het leren met tal van kloosters en religieuze onderwijs. Bij aankomst in Gangtok inchecken in het hotel. ‘S Middags nemen we een rondleiding door Gangtok, het bezoeken van Research Institutie of Tibetologie, organisatie die zich inzet voor het bevorderen van Tibetaanse studies, boeddhistische filosofie en religie. Het trekt academici uit de hele wereld. Het herbergt een zeldzame verzameling van 30.000 boeken, Tantrisme documenten, zeldzame manuscripten geschreven in goud op de schors van een giftige boom, en 200 symbolen, alle waardevolle voorwerpen van kunst voor het Boeddhisme. Overnachting in het hotel.

Dag 08 Gangtok

‘S Ochtends bezoek hanumatok naar een andere zonsopgang boven Khanchendzonga en de aangrenzende pieken te bekijken. Na het ontbijt vertrek naar excursie naar Rumtek klooster – de grootste van de kloosters in Sikkim en in rijkdom. Het is ongeveer 45 minuten rijden van Gangtok. Later terug naar Gangtok. ‘S Avonds ontdek de lokale markt. Overnachting in hotel.

Dag 09 Gangtok – Kalimpong

Vandaag rijden we naar Kalimpong, een ongelofelijke prachtige achtergrond van torenhoge sneeuw bedekte bergtoppen. Deze exotische stad van mooie mensen, mystieke en betoverende, met een zeldzame etnische mix van de heuvel mensen. Het herbergt ook een aantal boeddhistische kloosters die een aantal van de zeldzame Tibetaanse boeddhistische geschriften te houden. Het werd geregeerd door Bhutan voor 155 jaar en werd geannexeerd door de Britten pas in 1865, waarna het bloeide als een centrum van wol handel met Tibet. Hier boeddhisme hand in hand met het hindoeïsme en het christendom. Gumpas, ongewone kerken, tempels en missionarissen naast elkaar bestaan in een joviale samenleving. Bij aankomst in Kalimpong inchecken in het hotel voor overnachting.

Dag 10 Kalimpong

Na het ontbijt bezoek Thongsa Gompa ook bekend als de Bhutanese klooster. Het is het oudste klooster in Kalimpong en werd opgericht in het jaar 1692. Hoewel de oude structuur werd vernietigd door de Gorkhas, werd herbouwd op dezelfde locatie. Volgend bezoek aan de Zong Dog Palri Fo-Brang Gompa, die op de heuvel Durpin & staat bekend om de Tibetaanse muurschilderingen. Het heeft ook een religieus dispuut, samen met een school voor Tibetaanse geneeskunde.
Later bezoeken we Tharpa Choeling klooster opgericht in 1937 en behoort tot de Gelugpa (gele hoed) sekte van het Tibetaans klooster. Dit klooster herbergt vele oude geschriften en literaire werken. Volgende dokter Graham’s Home, was de missie scholen opgericht door Schotse missionaris dr. John Anderson Graham in 1900. Het doel van de school was om kinderen van de theetuin arbeiders en arme arbeiders te voeden. We bezoeken ook enkele kwekerijen in de stad. Overnachting in het hotel.

Dag 11 Kalimpong- Bagdogra – Delhi

Na het ontbijt transfer naar Bagdogra luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Aankomst te Delhi en vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 12 Delhi – Amsterdam

vroege Ochtends, Terugvlucht naar Amsterdam. (De meeste luchtvaartmaatschappijen vertrekken rond middernacht vanuit Delhi naar Europa.

Map
Photos