Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Heritage Rajasthan

Price
Price
June 20, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4900

17 Dagen / 16 Nachten

Delhi – Neemrana- Samode – Mandawa – Khimsar – Jodhpur – Luni – Ranakpur – Uadaipur – Deogarh – Pushkar – Jaipur – Fathepur Sikri – – Delhi

Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

 

 

 

Itinerary

Dag 01Amsterdam – Delhi

U vertrekt van Amsterdam naar Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van de agent. Hij overhandigt u de vouchers en neemt de reis nog even met u door. Daarna transfer naar uw hotel. Overnachting in hotel.

Dag 02Delhi

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in hotel.

Dag 03 Delhi – Neemrana

Na het Ontbijt vertrekken u naar het Neemrana Fort, oude historische stad in Alwar district van Rajasthan, gelegen op 122 km van Delhi. Bij aankomst inchecken in fort hotel. Het is gelegen op een hoge heuvel en het bevelen prachtig uitzicht over het Aravali gebergte. de Neemrana fort is een toonaangevende Heritage resort en is een ideale locatie voor koninklijke huwelijken en conferenties. Wanneer u binnen stapt dit hotel vindt u vrijwel krijgt overgebracht naar een heel andere wereld. De sfeer is gewoon boeiend en heeft antieke meubels, antieke kunstvoorwerpen en fresco’s schilderijen. Er zijn 35 kamers in zowel koloniale als Indiase stijl met alle faciliteiten en de meeste kamers hebben een privé balkon of terras. U kunt hier heerlijk genieten van de fraaie vergezichten of wat rondwandelen in de mooi aangelegde tuinen. Overnachting in het hotel.

Dag 04 Neemrana – Samode

Na het Ontbijt vertrekken u naar het Samode, een leuke plaats midden in de woestijn. Bij aankomst inchecken in het paleis hotel. Het 475-jaar-oude paleis is een feest van de zintuigen, onderstreept te allen tijde door hedendaagse luxe en ondertekening dienst van Samode hotels – een magische gastvrijheid en zeldzame hoffelijkheid. Gasten is bekend dat ze zich willen verliezen in het doolhof van bougainville overdekte binnenplaatsen, verbonden door leuke smalle trappen en kans op lounges versierd met mooie bogen, prachtige spiegel werken, prachtig beschilderde muren en plafonds. Koninklijke suites en kamers rond de binnenplaatsen, elk met hun unieke persoonlijkheid en inrichting.. Een gedeelte van het paleis is omgebouwd tot het Samode Palace hotel met 20 kamers van verschillende grootte.Op de binnenplaats ven het paleis wordt u in de vroege avonduren vermaakt door een Indiase familie met muziek en dans. Overal zijn torentjes, lichtjes en een mooie sterrenhemel en u waant zich in een van de sprookjes van duizend-en-één nacht. Overnachting in het hotel.

Dag 05 Samode – Mandawa

Na het ontbijt vertrek naar een klein stadje Mandawa gelegen in de halfwoestijn van de provincie Shekhawati, de karavaanroute, die goederen bracht uit Centraal Azië en China naar Afrika en Europa. Deze streek wordt ook wel het ‘openluchtmuseum van Rajasthan genoemd. Shekhavati, letterlijk vertaald ‘land van de Shekha clan’, of ‘tuin van Shekha’, dankt zijn naam aan Roa Shekha (1433-1488), grondlegger van het staatje. Mandawa staat vooral bekend om haar prachtige mozaïeken en heft een uniek Middeleeuwse sfeer. Bij aankomst inchecken in het hotel.

In de middag bezoek aan de geschilderde ‘haveli’s’ (huizen) van de streek die getuigen van een rijk verleden. Binnenin zijn deze koopmanshuizen versierd met verfijnde fresco’s en bestaan ze uit vele binnenplaatsen. U vindt een boeiende collectie wapens, schilderijen en vele antiquiteiten terug door het gehele kasteel. Overnachting in het hotel.

Dag 06 Mandawa – Khimsar

Na het ontbijt vertrek naar Khimsar Ligt op de rand van de Grote Thar woestijn in het hart van het Indiase platteland. Bij aankomst inchecken in het unieke 16e-eeuwse Khimsar fort hotel. dat biedt ervaring na opwindende ervaring. Honderden jaren geschiedenis ontvouwen als je blik op de strijd gehavende muren en wandeling langs de wallen. Terwijl u geniet van thee op het terras je je realiseert dat de schoonheid van het zijn omgeven door weelderige groene tuinen. Een echte zeldzaamheid van een woestijn in de wereld! Pauwen, papegaaien, duiven en maar liefst zesenveertig soorten vogels begroeten u toevoegen aan de charme en pracht van deze oude fort. avond maakt u een jeep safari door de woestijn om te genieten van de zonsondergang bij de Panchla zandverstuivingen. Overnachting in het Fort hotel.

Dag 07 Khimsar – Jodhpur – Luni

Na het Ontbijt vandaag rijdt u naar Luni onderweg bezoek aan de fraai aangelegde Mandore Gardens Aan de rand van de Thar woestijn ligt, omgeven door een enorme verdedigingsmuur van zo’n tien kilometer lengte en zeven toegangspoorten, de stad Jodhpur. De stad wordt gedomineerd door het massieve Fort op de top van een rotsachtige heuvel. bezoeken ook prachtige het Mehrangarh fort (15e eeuw), dat hoog boven de stad uittorent. Op weg naar het fort komen we Jaswant Thada, het fonkelend witmarmeren mausoleum van maharadja Jaswant Singh II (1873 – 1895) tegen, dat in 1899 werd gebouwd. De Mahamandir, gewijd aan Lord Shiva is een architectonisch wonder, gebouwd in 1812, met 84 ingewikkeld gesneden pijlers. Het moderne Umaid Bhawan Paleis, ook wel Chhittarpaleis genoemd, ligt aan de rand van de stad en werd in opdracht van Maharadja Umaid Singh gebouwd tussen 1928 en 1943. Alleen Paleis, gebouwd in het midden van de 20e eeuw in India Het is schitterend voorbeeld van de Indo-koloniale stijl. Nu het grootste deel van het paleis is omgebouwd tot een luxe hotel. Na de bezichtiging van Jodhpur verder rijden naar het Fort Chanwa in Luni voor de overnachting. Dit Heritage hotel heeft fraai beeldhouwwerk.

Dag 08 Luni

Na het Ontbijt organiseert de eigenaar van het Fort Chanwa hotel een jeepsafari naar de Bishnoi dorp waar reeds 450 jaar een stam woont met een eigen identiteit. Een leerzame excursie waar u veel leert over de levenswijze van de stammen die leven op het platteland. Tevens woont u een traditionele opiumceremonie bij. Er wordt een opium ritueel uitgevoerd met muziek en dansen. Deze oude ceremonie is indrukwekkend. De rit door het landschap is prachtig en u kunt hier wilde kamelen en zeldzame vogels zien. Overnachting in het hotel.

Dag 09Luni – Ranakpur – Udaipur

Na het ontbijt, vertrek naar Udaipur. Onderweg bezoek RANAKPUR. Hier staan, tegen een decor van groene hellingen, prachtige Jain-tempels (14e eeuw). De absolute blikvanger is ongetwijfeld de Adinath- of Chaumukha-tempel (Chaumukha = Vier Gezichten), gewijd aan Adinath, de eerste tirthankara van het jaïnisme (een doctrine ontstaan, zoals het boeddhisme, in de 5de eeuw voor Christus als een reactie tegen het ritualisme van de Brahmanen). Deze enorme, prachtig uitgesneden marmeren tempel uit de 15de eeuw wordt ondersteund door 1444 zuilen, waarvan er niet twee identiek zijn. Pure poëzie in marmer ! Vlak in de buurt bevindt zich de tempel van Surya, de zonnegod die verscheidene keren uitgebeeld wordt getrokken door zeven paarden.
Na een uitgebreid bezoek aan Ranakpur vervolgt u uw reis naar Udaipur, stad van meren of Venetië van Oost gesticht door Maharadja Udai Singh in 1567 AD omringd door een prachtig land rond het azuurblauwe water meren omringd door de groene heuvels van de Aravali reeksen. Overnachting in het hotel.

Dag 10 Udaipur

s Ochtends bezoeken we in UDAIPUR Jagdishtempel (1651), gebouwd in Indo-Arische stijl op een verhoogd plateau. De tempel bezit beeldhouwwerk van een uitzonderlijk hoog niveau.Op ons lijstje staat zeker het Maharana- of stadspaleis, het grootste paleizencomplex in Rajasthan. Het paleis, dat over het Pichola-meer uitziet, werd opgericht vanaf de regeerperiode van Udai Singh en zijn opvolgers. Een deel bevat een museum, een ander deel wordt nog bewoond door de maharana Arvind Singh Mewar, terwijl twee andere delen omgevormd werden in hotel. Vervolgens bezoek aan de tuinen van Sahelion ki Bari of de Lusttuinen van de Hofdames. De tuin heeft een aantal fraaie paviljoenen en een lotusvijver, omzoomd door fonteinen. We ronden ons bezoek af met de Bhartiya Lok Kala folkloremuseum.

In de late namiddag maken we een boottochtje op het Pichola-meer en we varen langs het paleiseiland Jagmandir (17e eeuw), waar kroonprins Khurram – de latere Moghol-keizer Shah Jahan – toevlucht had gezocht voor de woede van zijn vader. Vanaf dit eiland kan men een bijzonder mooie zonsondergang meemaken. Op het nabije eiland ligt het witte paleis Jag Niwas, dat in de 18de eeuw door Jagat Singh II als zomerresidentie werd gebouwd om dan in 1963 omgevormd te worden in het Lake Palace Hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 11 Luni – Deogarh

Na het ontbijt vertrekt u naar Deogarh, een klein kleurrijk dorpje. Hier staat het prachtige Deogarh Mahal, een sfeervol paleishotel. Bij aankomst inchecken in het paleis hotel. Zodra je glimp van de Deogarh Mahal, kunt u zien dat de heersers moeten serieuze spelers in de Mewar aristocratie, hun prachtige fort een passend bolwerk voor een van zijn zestien “umraos” zijn – de meest senior feodale baronnen aanwezig op de Maharana van Udaipur. De rest van de dag is ter vrije besteding maar maak ook even een wandeling door het dorpje!. Overnachting in het hotel.

Dag 12Deogarh – Pushkar

Na het ontbijt vertrek u naar Pushkar. Voor Hindoes is het heilige Pushkar meer een belangrijk bedevaartsoord. Langs de oevers van het meer zijn vele badterrassen (ghats), tempels, ashram’s en dharamsala’s. U zult de duizenden pelgrims zien baden en wandelt door de smalle bazaarachtige straatjes. Bezoek aan de stad Pushkar en het heilige meer, omringd door 52 ‘ghats’, waar hindoes in het zuiverende water baden. Deze vredige stad telt talrijke tempels en is de trotse en enige bezitter van een Brahmatempel in India. U overnacht in het Heritage Pushkar Palace aan de oever van het meer .

Dag 13 Pushkar – Jaipur

In de ochtends na ontbijt rijdt u verder naar Jaipur The Pink City” (Roze Stad) De schilderachtige en oude hoofdstad van Rajasthan gebouwd door Raja Sawai Jai Singh in 1727, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum. Namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 14 Jaipur

Na het Ontbijt in het hotel bezoekt u eerst de het bekende Paleis der Winden (Hawa Mahal) en rijdt u naar Amber Fort. Geniet van het fort beklimming van de olifant weer op een Koninklijke wijze. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

‘s Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleis bezoekt u het stadspaleis van de Maharadja’s met zijn talloze kunstvoorwerpen, en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium. Overnachting in het hotel.

Dag 15 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Agra. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water.
Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Agra – een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land.

Dag 16 Agra – Delhi

‘s Ochtends bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Taj Mahal Gebouwd door Shah Jahan, de Taj is een wit marmeren gedenksteen met zijn mooie vrouw Mumtaz Mahal. Dit monument heeft 22 jaar in te vullen en werd ontworpen en gepland door de Perzische architect Ustad Isa. Afgezien van het prachtige design perfecte symmetrie en evenwicht, de Taj is ook opgemerkt met name voor zijn elegante koepels, intricately gesneden schermen en enkele van de
beste inlegwerk ooit gezien, daarna AGRA FORT – gebouwd door de beroemde Mughal keizer Akbar in 1565 AD, het fort is voornamelijk van rode zandsteen..

‘s Middags, vertrek van Agra naar Delhi. Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Dag 17 Delhi – Amsterdam

Vertrek India. Aankomst Amsterdam

Map
Photos