Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Paleis op Wielen

Price
Price
May 28, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

19023

Duur: 11 nachten/12 dagen

Behandelde plaatsen: Delhi – Jaipur – Jaisalmer – Jodhpur – Sawai Madhopur – Chittaurgarh – Udaipur – Bharatpur – Agra – Delhi

Itinerary

1e dag maandag AMSTERDAM – DELHI

U vertrekt per vlucht naar de Indiase hoofdstad Delhi. Bij aankomst wordt u door de naar het luxe koloniale The Imperial hotel gebracht.

2e dag dinsdag DELHI

‘s Morgens maakt u allereerst kennis met het oude Delhi. Uw privé-auto met chauffeur en goed Engels sprekende gids komt tijdig voorrijden om u via de statige boulevards van nieuw Delhi naar het oude gedeelte van de stad te brengen. Na de lunch bezoekt u nieuw Delhi.

3e dag woensdagDELHI-PALACE ON WHEELS

‘s Morgens vrij om heerlijk te relaxen bij uw zwembad of om alvast wat souvenirs te kopen bij één van de ontelbare leuke winkeltjes op Janpath. Dit is op loopafstand van uw hotel. Tegen 15.00u wordt u door de Renaissance Reizen staf opgehaald bij uw hotel en naar het Delhi Cantt Railway Station gebracht waar u wordt ingecheckt en feestelijk wordt onthaald aan boord van de trein met een cocktail en aansluitend diner.

4e dag donderdagJAIPUR

Aankomst in Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Deze stad staat algemeen bekend als de “Roze Stad” vanwege de kleur waarin de gebouwen in de oude stad zijn geschilderd. Jaipur is een buitengewoon kleurrijke stad en niet alleen vanwege de roze gebouwen maar ook door de fraai uitgedoste bevolking en door kamelen getrokken karren. ‘s Morgens maakt u allereerst een excursie naar Amber. Dit was tot 1728 de hoofdstad van de staat Jaipur en thans verlaten. Gezeten op een olifant gaat u vervolgens naar het hooggelegen fort Vanaf de Jag Mandir kunt u van een prachtig uitzicht genieten. Voor de lunch wordt u naar één van de paleishotels gebracht.’s Middags bezoekt u de roze stad Jaipur met o.a. het fantastische City Palace, Verder krijgt u de gelegenheid om door de leuke straatjes van Jaipur te wandelen. Diner aan boord en de trein vertrekt naar Jaisalmer.

5e dag vrijdag JAISALMER

Jaisalmer is de gouden droomstad van India en behoort zeker tot de meest exotische steden van het land. Deze middeleeuwse plaats schijnt zo uit het sprookje van duizend- en- een nacht te komen. Het is een levend museum. De stad lag aan de karavaanroute van Marwar naar Sindh. Dit bracht grote rijkdom naar Jaisalmer en de kooplieden bouwden prachtige huizen, uitzonderlijk fraai gemaakt uit goudgele zandsteen. Na het ontbijt gaat u de stad bezoeken. Lunch aan boord en in de namiddag maakt u een kameeltocht door de woestijn. Diner in Jaisalmer.

6e dag zaterdag JODHPUR

Aankomst in Jodhpur en na het ontbijt bezoekt u de stad. Aan de rand van de Thar woestijn ligt, omgeven door een enorme verdedigingsmuur van zo’n tien kilometer lengte en zeven toegangspoorten, de stad Jodhpur. De stad wordt gedomineerd door het massieve Fort op de top van een rotsachtige heuvel. De stad zelf bevat ook diverse mooie oude gebouwen en tempels. Vele huizen zijn blauw geschilderd wat de stad een aantrekkelijk aanzien geeft. Lunch in het imposante Umaid Bhawan Palace hotel. Aansluitend vertrek naar Sawai Madhopur, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationale Park Ranthambore en het gelijknamige fort, dat een fascinerende achtergrond vormt voor dit prachtige tijgerreservaat. Diner aan boord.

7e dag zondag RANTHAMBORE-CHITTORGARH

Het is een van de beste parken van India voor het bekijken en fotograferen van tijgers, vooral ‘s morgens vroeg en in de namiddag. Er zijn 42 tijgers in het park en daarnaast leven er nog vele andere dieren zoals de sambar, chital, everzwijn, lippenbeer, hyena, jakhals en luipaard. Na het vroege ontbijt maakt u een safaritocht door het park. Lunch aan boord. Aansluitend vertrek naar Chittorgarh. Hier bezichtigt u het enorme fort met de vele paleizen die binnen haar muren liggen. Hier vindt u alles terug over de legendarische clan van de Rajputs. Diner aan boord.

8e dag maandag UDAIPUR

Na het ontbijt bezichtiging van Udaipur. Udaipur geldt als de meest romantische stad van India en is eigenlijk een koele oase in de woestijn van Rajasthan. De diepblauwe meren zijn omzoomd door groene heuvels en de witte paleizen glinsteren in het zonlicht. ‘s Morgens bezoekt u het gezellige centrum van Udaipur met de vele leuke winkelstraatjes, gedomineerd door de Jagdish tempel. Aansluitend bezoekt u het enorme stadspaleis dat over het Pichola meer uitziet en het is het grootste paleiscomplex van Rajasthan. Lunch in het Lake Palace hotel. Aansluitend terug naar de trein. Diner aan boord.

9e dag dinsdag BHARATPUR-AGRA

Aankomst bij het Bharatpur vogelreservaat, dat als grootste en belangrijkste van Azië wordt beschouwd. Na het ontbijt maakt u een safaritocht door het park. Na de lunch rijdt u per luxe bus de 50 km naar Agra via de verlaten stad Fatehpur Sikri. Het is een echte spookstad, maar blijft een perfect voorbeeld van de Moghul bouwkunst. De stad verkeert nog in perfecte staat. Na een bezoek aankomst in Agra en hier vindt u de grootste toeristische attractie van India, de Taj Mahal. Gebouwd door keizer Shah Jahan als een mausoleum voor zijn innig geliefde vrouw Mumtaz is het een monument om lang bij stil te staan. Het wordt beschouwd als het mooiste gebouw ter wereld. In Agra bekijkt u ook nog het Agra fort en de Itmad-Ud-Daulah, één van de fijnste gebouwen uit de Moghul bouwkunst. Diner aan boord.

10e dag woensdag DELHI

Ontbijt aan boord en vanmorgen is een einde gekomen aan een fascinerende treinreis langs de hoogtepunten van India. Bij aankomst wordt u naar het The Imperial hotel gebracht.

11e dag donderdagDELHI

Gehele dag vrij in Delhi. Eventueel kan een aanvullende excursie in Delhi worden georganiseerd. Er zijn vele mogelijkheden om deze reis te verlengen naar Oost-of Zuid-India.
In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor de incheck van uw vlucht terug naar Nederland, die rond middernacht vertrekt. Onze staf zorgt voor uw bagage en checkt u in op de luchthaven.

12e dag vrijdag DELHI-AMSTERDAM

Aankomst in de vroege ochtend op de luchthaven Schiphol.

Map
Photos