Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Telefoon: 0031 681775819

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

GOUDEN DRIEHOEK met GOA en MUMBAI

Price
Price
March 4, 2024

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2933

12 Dagen / 11 Nachten
Delhi – Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur – Goa – Mumbai
Aanvang : Elke Daag / Dagelijks

Itinerary

Dag 01Aankomst Delhi

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

Dag 02 Delhi

Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustushelden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De Koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Na het ontbijt, gehele dag stadtour van oude en moderne hoofdstad van India. U Bezoekt Red Fort, dat eveneens is gebouwd door Shah Jahan. Deze massale fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Rajghat – de crematie site van Mahatma Gandhi, India Gate, de President huis & het Parlement. Bezoek Akshardham tempel (Swami Narayan Tempel), Qutab Minar & Lotus Tempel (Baha’i Tempel). De tocht eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Tempel (Birla Mandir), Overnachting in het hotel.

Dag 03 Delhi – Agra

”s Ochtends vertrek naar Agra een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land. In middag bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Dit schitterende voorbeeld van Moghul-architectuur werd gebouwd in opdracht van Keizer Sjah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz, waarmee hij 17 jaar getrouwd was geweest en die hem 14 kinderen schonk. Toen zij in 1627 overleed was de keizer een gebroken man. Meer dan 20.000 mensen werkten van 1632 tot 1653 mee aan de bouw van dit gafmonument, dat tot op de dag van vandaag van een indrukwekkende schoonheid is. De perfecte proporties van het witmarmeren bouwwerk, uitbundig versierd met bloemmotieven van halfedelstenen inlegwerk (petra dura genoemd), temidden van de door rode zandstenen gebouwen begrensde tuin, volstrekt symmetrisch ontworpen, maken dit tot een uniek complex in onze wereld. Een ‘must’ voor iedere Indiaanreiziger. Na de Taj Mahal, bezoekt u het Agra fort, waar Shah Jahan door zijn zoon gevangen werd gehouden. Rest van de dag is vrij. Overnachting in het hotel.

Dag 04 Agra – Fatehpur – Sikri – Jaipur

S’Ochtends na Ontbijt in het hotel vertrek naar Jaipur. Onderweg bezoeken naar Fatehpur Sikri, de spookstad ooit hoofdstad van keizer Akhbar. Fatehpur Sikri is een perfect bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water.
Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Jaipur “The Pink City” (Roze Stad) De schilderachtige en oude hoofdstad van Rajasthan gebouwd door Raja Sawai Jai Singh in 1727, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum. Namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel.

Dag 05 Jaipur

Na het Ontbijt in het hotel bezoekt u eerst de het bekende Paleis der Winden (Hawa Mahal) en rijdt u naar Amber Fort. Geniet van het fort beklimming van de olifant weer op een Koninklijke wijze. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

‘s Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleis bezoekt u het stadspaleis van de Maharadja’s met zijn talloze kunstvoorwerpen, en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium. Overnachting in het hotel.

Dag 06 Jaipur – Goa (VLUCHT)

‘s Middag transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Goa – Een plek waar al decennia lang mensen van over de hele wereld naartoe komen om te genieten van zon, zee en verdovende middelen, dat is Goa, het kleinste deelstaatje van India. In de jaren zestig een grote hippieverzameling, tegenwoordig vooral een ontmoetingsplek voor zonaanbidders op de 100 km strand langs de westkust . Aankomst te Goa en transfer naar het Hotel.

Dag 07- 09 Goa

Drie hele dag vrij voor eigen activiteiten of relaxen op strand .

Dag 10 Goa – Mumbai (VLUCHT)

Na het ontbijt vrij voor eigen activiteiten. Namiddag, transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Mumbai. Aankomst te Mumbai en transfer naar hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 11Mumbai

Na ontbijt in het hotel een excursie naar Elephanta eilanden (een UNESCO World Heritage site) per boot. Elephanta Caves – 9kms over zee. Deze 7e eeuw rock gesneden grot tempels gewijd aan Lord Shiva zijn gelegen op de top een heuvel op het eiland. Met eeuwige herinneringen van de dag De grotten zijn beroemd om hun rots gesneden sculpturen. Het eiland zelf is opgebouwd uit twee conische heuveltjes. Gesneden uit massief Basalt rock, creëren ze een vertegenwoordiging van de berg de woonplaats van Heer Shiva. Binnen in de tempel in de grotten, licht gieten in vanaf drie zijden geeft de indruk da de beelden zijn bewegen. Gigantische pijlers lijken te zijn ter ondersteuning van de grot plafond. Binnen deze majestueuze tempel bestaat een grote zaal met 9 gebeeldhouwde panelen die in Shiva verschillende houdingen. Overnachting in het hotel.

Dag 13 Mumbai – Amsterdam

vroege Ochtends, Terugvlucht naar Amsterdam.

Map
Photos